Pescuitul sportiv

Un pește răpitor prins (în vederea eliberării după marcarea cu un radio-transmițător)
Un pește răpitor prins (în vederea eliberării după marcarea cu un radio-transmițător)

În preistorie, populațiile umane au colonizat terenurile de-a lungul râurilor, probabil pentru a exploata bogățiile acvatice. Intre 19% și 50% dintre adulți au pescuit la un moment dat în cele trei țări cele mai nordic europene; per total aproximativ 5% din populația UE merge la pescuit. Un studiu recent a arătat că țările europene cu cea mai mare stare de conservare pentru toate speciile au fost cele care aveau și cei mai mulți vânători și pescari, în combinație cu multe zone umede și PIB ridicat; probabil, acest lucru a fost posibil din cauza deciziilor locale legate de mediu, care au fost influențate cel mai mult de către organizațiile non-guvernamentale în țările cu cei mai mulți pescari. De asemenea, studiile arată că pescarii crează beneficii ecologice și prin managementul habitatului. De pe urma pescarilor beneficiază, de asemenea, și economia, aceștia cheltuind aproximativ € 19 miliarde de euro anual în Europa, pentru pasiunea lor.

Pescari să aibă cunoştinţe de mult de bogăţiile naturii în apă. Este în avantajul tuturor în cazul în care accesul la această cunoaştere cu alte interese pentru restaurarea râuri, lacuri şi mări care au fost afectate de extracţie de apă industrie, şi lipsit de griji de utilizare a terenurilor. În scopul de a promova o astfel de cooperare, organizaţiile din Naturalliance părţi a ajutat al Organizaţiei Naţiunilor Unite şi Consiliului Europei (care reprezintă toate statele europene), să elaboreze o Cartă privind pescuitul de agrement şi a biodiversităţii.

CELE MAI BUNE PRACTICI. O iniţiativă de către guvernul Ţărilor de Jos este primul nostru exemplu de cum să obţineţi cele mai bune de pescuit pentru conservarea şi restaurarea bogăţiile naturii.

PRODUCŢIA. Pentru a ajuta la pescari au interesele lor apreciate, Naturalliance urmăreşte să ghidul de gestionare a pescuitului pentru pescuit în moduri care vor beneficia sistemelor acvatice şi a societăţii umane ca un întreg.

REZOLVAREA PROBLEMELOR. Utilizarea apei destinate consumului uman, irigaţii, producerea de energie şi de recreere poate concura cu toate pescuit, astfel încât găsirea de soluţii optime pentru toate este unul dintre obiectivele noastre principale.

CARTOGRAFIEREA. Software-ul pentru a înţelege mişcările de peşte a fost un pionier în cadrul Naturalliance; ne prevăd îmbunătăţiri pentru a arăta modul în care habitatele poate oferi cele mai bune de reproducere, adăpost şi hrană pentru peşti.

Vă rugăm să vă ÎNREGISTRAȚI, pentru a ne ajuta să vă ajuta să:
• Dispuneți de resurse de apă pentru obținerea peștelui, precum și pentru nevoile, inclusiv cele de recreere, ale societății în general;
• Echilibrați nevoile și beneficiile oferite de pescuitul sportiv și de cel comercial;
• Recâștigarea stocurilor de pește sănătos în lacuri, râuri și în mare.

Când vă înregistrați, puteți completa SONDAJUL nostru, prin intermediul căruia puteți să ne spuneți ce informații v-ar interesa cel mai mult.

 
este susținut de
TESS Logo Game and Wildlife Conservation Trust Logo Anatrack Ltd Logo Tero Consulting Logo COUNT Partner International Union for Conservation of Nature Logo