Pescuitul sportiv: Bune practici

Conservare prin pescuit recreativ/sportiv în Olanda

Una dintre provocările pentru finanţarea cercetării şi a organizării necesare pentru reconstrucția ecologică este ca de fiecare etapă a reconstrucției să poată beneficia foarte mulţi oameni, numai cu un beneficiu mic pentru fiecare. Pot fi contribuţiile mici colectate pentru fiecare etapă pe scara conservarii?

Cercetare, educație și reconstrucție prin intermediul Pescarilor sportivi din Olanda (Sportvisserij Nederland)
Cercetare, educație și reconstrucție prin intermediul Pescarilor sportivi din Olanda (Sportvisserij Nederland)

În Olanda, guvernul a găsit o cale pentru pescari cu undița, care sunt aproximativ 2 milioane, pentru a contribui la restabilirea pescărilor interioare. Ei au cerut pescarilor mai mari de 18 de ani lsă platească 40 € taxă anuală de licenţă la cluburile de pescuit; aproximativ 550 000 pescari au această VISpas. O parte din taxa (€ 7 milioane de euro anual), este alocată Sportvisserij Nederland, o organizaţie care a combinat braţul administrativ de stat pentru pescuit sportiv cu cluburile de pescuit privat. Acest venit a permis angajarea a aproximativ 40 de cercetători ecologi şi hidrologi, ingineri şi profesori. Ei lucrează pentru a restabili resursele acvatice sălbatice în Olanda şi la educarea pescarilor. Pentru educarea pescarilor, Sportvisserij Nederland publica o revista lunara pentru pescari sportivi numită Hét Visblad. Se publică, de asemenea, o revistă trimestrială pentru cercetători ihtiologi şi manageri pescăriilor. Organizația are programului său de televiziune numita TV Vis.

Dintre cei jumătate de milion de pescari sportivi tineri din Olanda, 30% sunt fete
Dintre cei jumătate de milion de pescari sportivi tineri din Olanda, 30% sunt fete

O problemă pe care ei o gestionează este multitudinea de bariere care reglementeză fluxul de apă în Olanda, și care împiedică peştii să se reproducă. Cei mai mulții pești migrează pentru depunerea pontei în ape bogate în hrană și sigure pentru puiet. Somonul călătorește un lung drum pentru a se reproduce, însă multe alte specii au nevoie de distanțe mai scurte de migrație pentru reproducere. Activitatea acestei organizaţii pentru creerea căilor care să permită migrarea peştilor în mai multe niveluri ale corpurilor de apă din Olanda, a creat o industrie pentru turbine noi, care permite apei să curgă pentru a genera electricitate fără a dăuna peștilor.

 
Pe internet
este susținut de
TESS Logo Game and Wildlife Conservation Trust Logo Anatrack Ltd Logo Tero Consulting Logo COUNT Partner International Union for Conservation of Nature Logo