Practicarea unei activități sportive: Bune practici

Bogățiile naturii pe terenurile de golf

În ţările unde există relativ puţine terenuri rămase în stare naturală sau semi-naturală, zonele care sunt retrase din circuitul agricol pentru folosința de agrement oferă o oportunitate în beneficiul naturii. Rutele pentru mersul pe jos, alergare, ciclism şi călărie sunt coridoare potenţiale pentru viața salbatică, în timp ce zonele mai mari pot menţine populaţiile de specii care nu ar supravieţui altfel la nivel local.

Terenurile de golf pot furniza habitate semi-naturale utile
Terenurile de golf pot furniza habitate semi-naturale utile

Terenurile de golf oferă oportunităţi perfecte pentru a oferi habitate semi-naturale. Bine gestionată, peisajele poat fi vederi plăcute, precum şi cerinţe mai mare de îndemânare atunci când joci. Zonele accidentate pot deveni extrem de bogate în vegetaţie naturală dacă cositul sau păşunatul se face în cunoştinţă de cauză. Buncărele de nisip pot oferi habitate de reproducere pentru anumite reptile şi nevertebrate, în timp ce facilitățile de apă pot deveni mici ecosistemelor acvatice. Chiar si zonele cosite pot oferi bune condiții de hrănire pentru unele specii de păsări.

Societatea Audubon, din Statele Unite, are un program de cooperare pentru terenuri de golf ca și sactuare şi a extins aceast program și în Europa. În Portugalia, un exemplu excelent este terenul de golf Oltavos Dunes, unde crearea zonelor cu apă permanente şi restaurarea speciilor de plante pe cale de dispariţie după eradicarea speciilor exotice au fost acțiunile cel mai importante. Un nou candidat pentru certificare este un proiect cu privire la vechea casa de pe domeniul Bragança: Herdade de Roncão d'el-Rei are un angajament puternic pentru un impact pozitiv asupra naturii locale şi de crearea de locuri de muncă.

 
Pe internet
este susținut de
TESS Logo Game and Wildlife Conservation Trust Logo Anatrack Ltd Logo Tero Consulting Logo COUNT Partner International Union for Conservation of Nature Logo