Gestionarea speciilor străine

Balsamul Himalaian (Impatiens gladulifera) se răspândește cu ușurință de-a lungul apelor curgătoare și înlătură vegetația nativă; există de asemenea troscotul japonez (Fallopia japonica) în spate la stânga (click pe imagine pentru a mări, ← pentru a reveni).
Balsamul Himalaian (Impatiens gladulifera) se răspândește cu ușurință de-a lungul apelor curgătoare și înlătură vegetația nativă; există de asemenea troscotul japonez (Fallopia japonica) în spate la stânga (click pe imagine pentru a mări, ← pentru a reveni).

Speciilor alogene invazive sunt animale și plante care sunt introduse accidental sau deliberat într-un mediu natural în care acestea nu sunt în mod normal găsit, cu consecințe negative grave pentru noul mediu. Unele sunt introduse accidental, de exemplu, în produse importate, cum ar fi lemn sau apa pompată din nave. Cu toate acestea, foarte mulți sunt introduse ca plante sau animale, care sunt atractive. Oamenii au fost în mișcare în jurul specii deliberat de milenii, accidental (de exemplu șobolani) sau ca plante alimentare și animale. În multe cazuri aceste specii de cultură sau gradina nevoie de cultivare atenți și să nu prospere in medii noi. Cu toate acestea, unele răspândite puternic cu costuri grave ca dăunători pentru oameni sau deplasarea de specii native.

În Europa, costul anual de gestionare a speciilor alohtone invazive depășește 12 miliarde €. Comisia Europeană a adoptat o directivă, pentru a preveni introducerea de specii invazive cunoscute și pentru a ajuta la detectarea, gestionarea și eradicare a celor deja prezente. Ajutorul de la oameni locali este esențial pentru detectarea acestor specii și acolo unde este posibil, scoateți-le repede înainte ca acestea să se stabilească. Dacă nu se face asta, aceste specii se răspândesc și problemele provocate de ele devin mult mai grave: anul următor vor acoperi pământul și apa, sau speciile native îndrăgite vor dispare.

CELE MAI BUNE PRACTICI conțin link-uri către mai multe informații cu privire la această problemă și speciile cele mai problematice din Europa, astfel încât acestea pot fi recunoscute, raportate și vă ajută la căutare pentru a le elimina.

CARTOGRAFIEREA și lucrările de eliminare ar putea beneficia foarte mult de coordonare de către comunitățile locale și cluburi.

Te rugăm să te ÎNREGISTREZI și dacă este posibil, DONEAZA să ne ajuți să construim îndrumătoare pentru comunități și manageri de eliminarea speciilor alohtone invazive în Europa.

 
este susținut de
TESS Logo Game and Wildlife Conservation Trust Logo Anatrack Ltd Logo Tero Consulting Logo COUNT Partner International Union for Conservation of Nature Logo