Vânătoarea

UNESCO recunoaște  vânătoarea cu șoimi, cu pasări de pradă precum acest vultur, ca făcând parte din patrimoniul cultural.
UNESCO recunoaște vânătoarea cu șoimi, cu pasări de pradă precum acest vultur, ca făcând parte din patrimoniul cultural.

Judecând după obiceiurile speciiilor celor mai apropiate de noi, vânătoarea este una din cele mai vechi ocupații. Între mai puțin de 1% până la 8% din populația Europei se ocupă cu vânătoarea, majoritatea cu arme de foc, dar și cu câini, nevăstuici dresate sau arcuri. În țările în care există cei mai mulți vânători și pescari, combinat cu cel mai mare venit pe cap de locuitor, nivelul de conservare al majorității speciilor este foarte ridicat. Vânaăorii sunt acolo unde populația umană este scazută iar mediul natural oferă condiții bune de dezvoltare a vieții sălbatice. Studiile arată că vânătorii crează beneficii ecologice în managementul habitatului, beneficii sociale în termeni de responsabilitate a mediului și beneficii economice prin cheltuielile anuale, de aproape 16 miliarde de euro, pentru pasiunile lor. Combinând buna organizare și cheltuielile individuale ridicate, vânătoarea depășește orice alt hobby european, bazat pe resurse sălbatice.

Desi unii nu reuşesc să vadă avantajele vânătorii, activitatea de vânătoare ar trebui să devină durabil din punct de vedere social, vânătorii fiind ajutați prin suport local să sporească bogățiile naturii. Naturalliance ar dori să aducă la nivel local cooperarea pe care Comisia Europeană a stabilit-o între vânătoarea durabilă şi interesele de protecţie în întreaga UE. Aceasta ar ajuta dacă guvernele naţionale aplică recomandările în Carta Europeană privind Vânătoarea şi Biodiversitatea, care sfătuiește cum vânătoarea ar putea contribui cel mai bine la conservare; organizaţiile în Naturalliance au contribuit la la schițarea acestei carte pentru instituția care reprezintă toate statele europene, Consiliul Europei.

CELE MAI BUNE Exersaţi. Având în vedere valoarea vânătorii pentru proprietarii de terenuri, sistemul de Wildlife Estates al Organizaţiei Europene de Proprietari de terenuri este primul nostru exemplu despre modul în care vânătoarea poate beneficia de resurse sălbatice.

PRODUCŢIE. Pentru a ajuta vânătorii să-și îmbunătăţească relaţiile cu alte interese, Naturalliance se va concentra asupra metodelor de producţie de care să beneficieze și alte specii sălbatice; de asemenea, vă vom pun eîn legătură cu site-urile organizaţiilor care conservă prin vânătoare.

REZOLVAREA PROBLEMELOR. Multe studii arată că prădătorii au rol important pentru vânătoare, astfel încât ne vom concentra pe descurajarea eficientă şi îndepărtarea animalelor de pradă în special prin mijloace neinvazive.

CARTOGRAFIEREA. Cartografierea detaliată a habitatelor necultivate este importanăt pentru modelul bazat pe previziunea stocurilor de vânătoare şi mai ales pentru îmbinarea beneficiilor economice ale acestei activirăți cu agricultura. Instrumentul nostru de cartografiere simplu a fost deja testat pentru vânătoarer și habitatele desemnate pentru acesta.

Vă rugăm să vă ÎNREGISTRAȚI, pentru a ne ajuta să vă ajutăm să:

• Câștigați apreciere pentru preocuparea dvs. în această privință și management de care beneficiază speciile care nu sunt adecvate vânătorii;
• Împărtășiți experienţele în schimbul cunoştinţelor dobândite de alţii;
• Câștigați flexibilitate de a preţui prădătorii atunci când numărul lor este in scădere, dar și de a-i gestiona atunci când numărul lor este tot mai mare;
• Încurajați utilizarea terenurilor, pentru a vă oferi mai multe oportunităţi, la nivel local, de a vă îndeplini pasiunea.

Când vă înregistraţi, puteţi completa SONDAJUL nostru pentru a ne spune ce informații v-ar plăcea cel mai mult.

 
este susținut de
TESS Logo Game and Wildlife Conservation Trust Logo Anatrack Ltd Logo Tero Consulting Logo COUNT Partner International Union for Conservation of Nature Logo