Specii și Habitate

Prognozele meteo sunt realizate pe hărți. În același mod, Naturalliance va folosi hărți pentru a realiza prognoze ale bogățiilor naturii, în țara ta, în comunitățile noastre și în întreaga Europă. Ca și în cazul prognozelor meteo, Naturalliance va avea nevoie de știință și de hărți adecvate pentru a prognoza cum bogăţiile naturii se vor schimba la fel ca în cazul schimbărilor climatice și a terenurilor. Intenționăm să vă provocăm să utilizați prognozele noastre în planificarea utilizării terenurilor pentru a recupera bogăţiile naturii.

Hărțile satelitare sprijină modelele de prognoză ale populațiilor speciilor de talie mare.
Hărțile satelitare sprijină modelele de prognoză ale populațiilor speciilor de talie mare.

Paginile noastre de știință explică faptul că o parte a științei este disponibilă acum, dar mai rămân multe alte lucruri de descoperit. Oamenii de știință vor avea nevoie de sprijin pentru a face acest lucru, atât din punct de vedere al finanțării cât și al datelor. Aceasta este cea ce Naturalliance urmărește să vă ajute să furnizați acest suport, prin cartografiere și prin donație. Donația este importantă pentru a ajuta la dezvoltarea științei. Cartografierea este importantă, deoarece prognozele pot fi realizate fără costuri doar dacă hărțile sunt gratuite.

Multe organizații cartografiază specii în întreaga Europă. Vă vom realiza legătura cu cei care fac acest lucru într-un mod ușor și plăcut și care fac disponibile aceste date pentru prognozele Naturalliance.

Hărțile sunt disponibile pe computere, pe scară largă. Cu toate acestea, hărțile rutiere și imaginile fotografice pentru navigație nu se constituie în hărți ale habitatelor. Pentru a realiza prognoze ale bogățiilor naturii, avem nevoie de hărți ale habitatelor sau de cadastru. Există o hartă a cadastrului excelentă în întreaga Europă, administrată de Agenția Europeană de Mediu, care este disponibilă în mod gratis. Noi vă vom ajuta să o utilizați pentru vizualizarea zonelor de până la dimensiunea de 250 m x 250 m.

Prognoza speciilor de talie mică necesită hărți la scară ale fermelor (de deasupra), câmpurilor și a grădinilor.
Prognoza speciilor de talie mică necesită hărți la scară ale fermelor (de deasupra), câmpurilor și a grădinilor.

Cu toate acestea, pentru cartarea habitatelor la 5 m, pentru arbori individuali, sau la 1 m, pentru grupurile de plante și insecte, care sunt baza alimentației animalelor de talie mare, avem nevoie de dumneavoastră pentru a ne ajuta la realizarea acestor hărți gratuite. Dacă vă înregistrați și vă donați, puteți descărca cartările noastre și veți fi capabil să vă implicați în activități de cartografiere personale și pentru comunitate. Viziunea Naturalliance este aceea că informațiile provenite de la acest tip de proiecte vor contribui, în cele din urmă, la cartarea habitatelor europene la o scară suficient de fină pentru a realiza prognoze ale bogățiilor naturii de peste tot.

 
este susținut de
TESS Logo Game and Wildlife Conservation Trust Logo Anatrack Ltd Logo Tero Consulting Logo COUNT Partner International Union for Conservation of Nature Logo