Gestionarea speciilor străine: Bune practici

Înlăturarea speciilor străine necesită suportul științei și comunității

Redresare greșită: Eliminarea veveriței gri pentru restaurarea veveriței roșii

Un fag tânăr cu coaja tulpinii îndepărtată de o veveriță gri (de mai sus) nu poate supraviețui.
Un fag tânăr cu coaja tulpinii îndepărtată de o veveriță gri (de mai sus) nu poate supraviețui.

Veverița gri Nord Americană a invadat cu succes cea mai mare parte din Marea Britanie, și se extinde spre Elveția și Franța provenind de la o introducere nefericită în Italia. Acest invadator a atins densități mari și ca urmare distruge fagul tânăr nativ, stejarii și alți copaci nativi prin decojire și a înlocuit veverița roșie Eurasiatică nativă prin boli și competiție. La început sa crezut că riscul de boli (care ucide veverițele roșii, dar nu pe cele gri) necesită eliminarea pe zone mari a veverițelor gri, înainte ca veverițele roșii ar putea să fie restaurate, iar oamenii nu vor tolera această îndepărtare.

Cu toate acestea, sa descoperit că boala este rară la veverițele gri atunci când densitatea este scăzută, astfel încât veverițele roșii pot fi recolonizate imediat ce numărul veverițelor gri este redus substanțial. Mai mult decât atât, în cazul în care informațiile necesare despre acest proces se răspândesc prin intermediul comunităților locale, oamenii vor raporta ultimele veverițele gri care rămân ca o amenințare la adresa speciilor native prețuite. Cercetare atentă, și aplicarea acesteia prin implicarea puternică a populației locale, ar putea fi cheia pentru eliminarea multor specii invazive.

Balsam Himalaian sau troscot japonez?

Balsamul Himalaian poate fi considerat ca un proiect bun de conservare comunitar. Troscotul japonez (Polygonum multiflorum) este foarte adânc înrădăcinat și rezistă mai bine la erbicide cu excepția ICADE din Dow Chemicals.

 
Pe internet
este susținut de
TESS Logo Game and Wildlife Conservation Trust Logo Anatrack Ltd Logo Tero Consulting Logo COUNT Partner International Union for Conservation of Nature Logo