Reconstrucția naturii: Bune practici

Un arbore decisional pentru transferarea conservării la nivel local
Pășunile de orhidee sunt adesea pierdute prin cosirea acostamentelor, dar pot fi, de asemenea, restaurate din surse locale.
Pășunile de orhidee sunt adesea pierdute prin cosirea acostamentelor, dar pot fi, de asemenea, restaurate din surse locale.

Liniile directoare ale IUCN pentru re-popularii și alte translocări de conservare, rezuma cele mai bune cunoștințe disponibile pentru orice translocare, care este definită ca MIȘCAREA MEDIATĂ DE OM A ORGANISMELOR DE LA O ZONĂ, CU ELIBERAREA ÎN ALTA. Cu toate acestea, pentru că ghidurile sunt atât de detaliate, ceva mai simplu poate fi util pentru translocări scurte de către comunitățile care doresc restaurarea plantelor, ciupercilor și animalelor în AREALUL LOR NATIV. Acest areal nativ este DISTRIBUȚIA CUNOSCUTĂ SAU DEDUSĂ GENERATĂ DE INREGISTRĂRILE ISTORICE (SCRISE SAU VERBALE) SAU DOVEZI FIZICE DE APARIȚIE A SPECIEI. Dacă răspunsul la toate întrebările următoare este "DA", atunci ar trebui să fie sigur de a merge mai departe (dar continuă să verifici acest site pentru mai multe sfaturi). În caz contrar, trebuie să consultați secțiunile relevante din liniile directoare IUCN (de mai sus), împreună cu anexele menționate în ele și să căutați de asemenea, ajutor profesionist.

Secțiunile numerotate în următorul arbore de decizie se referă la punctele din liniile directoare IUCN disponibile în partea de sus a acestei pagini.

Este eliberarea în arealul nativ a speciei?

Dacă NU, sau NU ȘTIU: Vezi secțiunile 3.3-3.5 cu privire la acceptabilitate, 5.3 privind reglementările, 6,5-6,6 privind evaluarea riscurilor și 7.1 privind alegerea locației de eliberare.

Dacă DA: Poate fi stocul obținut sustenabil în țara dumneavoastră de la populațiile sălbatice existente în care specia este abundentă?

Dacă NU, sau NU ȘTIU: Vezi secțiunile 1 și 6 de risc (de boală, evadare gene, impactul asupra populațiilor sursă) și 5.1.4 pe selectarea fondatorilor.

Dacă DA: Sunt motive pentru absența speciilor din locația dvs. înțelese și rectificate?

Dacă NU, sau NU ȘTIU: A se vedea secțiunea 3.2 și 5.1 privind fezabilitatea biologică (în special asupra habitatului, climă, boli și prădători).

Dacă DA: Sunt toate interesele locale care ar putea fi afectate de acord să sprijine inițiativa?

Dacă NU, sau NU ȘTIU: Vezi secțiunile 3.6 și 5.2 cu privire la acceptabilitatea socială, 6.2 privind consecințele ecologice și 6.6 cu privire la riscurile socio-economice.

Dacă DA: Este locația suficient de mare pentru a fi de natură să susțină o populație care va fi verificată timp de 10 ani?

Dacă NU, sau NU ȘTIU: Vezi secțiunile 4.2 privind monitorizarea, 7 privind alegerea locației de eliberare și 8 pe evaluarea rezultatelor.

Dacă DA: Cu condiția să aveți toate aprobările necesară de reglementare, procedați cu prudență și continuați să verificați această pagină de internet pentru îndrumări suplimentare.

 
este susținut de
TESS Logo Game and Wildlife Conservation Trust Logo Anatrack Ltd Logo Tero Consulting Logo COUNT Partner International Union for Conservation of Nature Logo