Vânătoarea: Bune practici

Domenii latifundiare sălbatice ale Organizației Europene a Prorietarilor de Terenuri
Terenurile cu ciulini de pe domeniul Langholm sunt gestionate pentru cocoşi roșii de munte şi eretele vânăt
Terenurile cu ciulini de pe domeniul Langholm sunt gestionate pentru cocoşi roșii de munte şi eretele vânăt

Certificarea este o modalitate de recunoaştere a excelenţei. Se poate demonstra că produsele alimentare, vinul, lemnul sau alte bogăţii ale naturii provin de la o sursă unde competenţele locale şi practicile asigură gust sau utilizarea durabilă. Această recunoaştere poate oferi un avantaj economic, sau pur si simplu satisfactia de a realiza cel mai bun nivel posibil.

Iniţiativa Proprietăților Rurale Sălbaice (Wildlife Estates) încurajează standarde ridicate de gestionare a domeniilor. Proprietăţile rurale sunt zone mari care sprijin de obicei diverse tipuri de gestionarea terenurilor. Stabilitatea prorietății favorizează planificarea pe termen lung pentru sustenabilitatea ecologică, dar trebuie să existe, de asemenea, sustenabilitate economică. Mai mult decât atât sustenabilitatea socială necesită relaţii bune cu toate părţile interesate, inclusiv angajaţi, localnici şi guvern. Această inițiativa prin ELO certifică atât un bunul management cât şi conservarea vieţii sălbatice, ţinând cont în special de diferitele tipuri de vânătoare, care poate fi o parte importantă a activităţii domeniilor din întreaga Europă.

Scorurile de biodiversitate sunt importante pentru clasificarea domeniilor sălbatice
Scorurile de biodiversitate sunt importante pentru clasificarea domeniilor sălbatice

Există un sistem de puncte, incluzând zonele şi balanţa dintre habitatatele cultivate şi mai naturale şi numărul de specii de mare interes pentru conservare. Sistemul de puncte clasifică regiunea biogeografică, luându-se în considerare variabilitatea marilor frumuseți ale peisajelor europene. O caracteristică specială a mai multor proprietăţi este conservarea prădătorilor mari foarte rari, a căror hrană este împărțită cu vânătorii.

 
Pe internet
este susținut de
TESS Logo Game and Wildlife Conservation Trust Logo Anatrack Ltd Logo Tero Consulting Logo COUNT Partner International Union for Conservation of Nature Logo