Știința: Bune practici

Proiecte realizate de Grupul Specialistilor Europeni în Utilizare Durabilă

Există multe modalităţi pentru ştiinţă ca să beneficieze de bogăţiile naturii. Cercetarea poate arată valorile naturii, care pot motiva conservare ei. Studiile pot ajuta, de asemenea, la schimbarea din motivație în practici de conservare. Membrii Grupului European al Specialiștilor în Urtilizare Durabilă al IUCN (Uniunea Internaţională pentru Conservarea Naturii) concepe astfel de proiecte care să se pregătească pentru Naturalliance.

Observeri asupra cervidelor (stânga) şi habitatelor (dreapta) cartat de către rezidenţi unei comunităţi locale din Marea Britanie.
Observeri asupra cervidelor (stânga) şi habitatelor (dreapta) cartat de către rezidenţi unei comunităţi locale din Marea Britanie.

În aceste proiecte, Comisia Europeană a finanţat oamenii de ştiinţă din mai multe ţări pentru a lucra împreună. Un proiect a constatat că mai mult de 30 de milioane de participanţi în activităţi care depind de bogăţiile naturii au fost cheltuieli de cel puţin € 40 de miliarde pentru pescuit, vânătoare şi merge birdwatching în Europa în fiecare an. Un al doilea proiect a arătat chiar mai mulţi oameni din mediul rural care colectează cea ce crește sălbatic în natură, folosind zonele rurale pentru exerciții de hrănire a viețuitoarelor sălbatice cu scopul de a le admira acasă (a se vedea linkul de mai jos la subiect Pagina). Studii de caz au constatat ca astfel de oameni au fost puternic motivaţi pentru a monitoriza şi a cartografia harta speciilor și habitatelor locale. În plus, ţările în care funcţionarii au făcut cele mai multe evaluări pentru a preveni efectele nocive a impactului asupra mediului, tind să fie acele unde administraţiile rurale, au perceput cea mai mare valoare în resursele naturale.

Naturalliance va oferi sprijin pentru deciziile care afectează bogatiile naturii, precum şi pentru ştiinţa cetăţenilor care înregistrează rezultatele unor astfel de decizii. Schimbul de informaţii se va produce în cele din urmă în cea mai mare parte prin cartografiere. Ca un început, va punem la dispozitie, prin urmare, un instrument de cartografiere şi unele link-uri, pe paginile Oportunităţi pentru Agricultura, Pescuit, Rezervații, Guvern şi comunităţi, pentru 10 modele considerat cel mai uşor de utilizat de către manageri fara pregatire ştiinţifică. Dorim sa oferim mai multe modele potrivite pentru orice utilizator. Cele enumerate ca Oportunităţi pentru ştiinţă ar putea fi potrivite intr-o zi . Vă rugăm să ajutați adăugând altele modele în baza de date TESS. Există un link pentru aceasta mai jos, şi către alte site-uri pentru știința inspirațională a cetățenilor.

 
Pe internet
este susținut de
TESS Logo Game and Wildlife Conservation Trust Logo Anatrack Ltd Logo Tero Consulting Logo COUNT Partner International Union for Conservation of Nature Logo