Ribolov

Uhvaćeni predator (za ponovno puštanje sa radio odašiljačem)
Uhvaćeni predator (za ponovno puštanje sa radio odašiljačem)

U prapovijesti čovječanstvo je naseljavalo zemlju uz rijeke i to prvenstveno kako bi iskorištavalo bogatstvo voda. Od 19% do 50% odraslih je u određenim godinama otišlo u ribolov u tri sjeverne europske zemlje; u prosijeku oko 5% europske populacije ide u ribolov. Nedavna istraživanja pokazuju da Europske zemlje sa najvećim statusima zaštite svih vrsta riba i divljači su upravo one koje su na listi za ribolov i lov, u kombinaciji sa močvarnim područjima i zemljama visokog BDP-a; možda je jedan od razloga tomu što odluke oko okolišnih tema utjecane od nevladinih organizacija koje se bave ribolovom. Studije također pokazuju da ribolovci stvaraju i okolišnu korist kroz gospodarenje staništem u svrhu ribolova. Ribolovci također godišnje troše oko 19 milijardi eura u Europi za svoju straste prema ribolovu.

Ribolovci raspolažu dobrim znanjem o priodnim vodnim bogatstvima. To koristi svima ako svoja znanja dijele sa drugima koji su zainteresirani za očuvanje rijeka, jezera i mora a koje je industrija narušila. Kako bi se promovirala takva suradnja, organizacije u Naturalliance pomažu Ujedninjenim narodima i Vijeću Europe (koje predstavlja sve države Europe) kako bi napravile prijedlog nacrta za Rekreacijski ribolov i bioraznolikosti.
NAJBOLJI PRIMJER. Inicijativa nizozemske vlade je prvi primjer kako najbolje iskoristiti ribolov u očuvanju i obnovi prirodnih bogatstava.
PROIZVODNJA. Kako bi ribolovcima pomogli u vrednovanju njihovih interesa, Naturalliance traži smjernice ribarskog menadžmenta na način koji će biti od koristi vodenom sustavu i ljudskom društvu u cjelini.RJEŠAVANJE PROBLEMA . Korištenje vode za konzumaciju, navodnjavanje, proizvodnju energije i rekreaciju mogu se natjecati s ribolovom, pa je stoga pronalazak optimalnog riješenja za sve jedan od naših glavnih ciljeva.KARTIRANJE.Program za razumijevanje kretanja riba je pionirski pothvat Naturalliance; predviđamo unaprijeđenja kako bi pokazali da određene navike mogu pomoći uzgoju, zaklonu i hranjenju riba.Molimo vas da se REGISTRIRATE, kako bi nam olakšali da vam pomognemo u: • Unaprijeđenju vodenih resursa za ribe ali i za rekreaciju šire društvene zajednice; • Uskladimo potrebe i koristi rekreacijskog i komercijalnog ribolova; • Vratimo zdravu populaciju riba u jezerima, rijekama i morima. Nakon što se registrirate možete završiti naše ISTRAŽIVANJE kako bi nam mogli reći koje vas informacije najviše zanimaju.

 
je podržan od
TESS Logo Game and Wildlife Conservation Trust Logo Anatrack Ltd Logo Tero Consulting Logo COUNT Partner International Union for Conservation of Nature Logo