Apicultura: Bune practici

Apicultura: o metodă de utilizare durabilă a florei și faunei cu implicații mai largi

Polenizarea de către insecte este esenţială pentru menţinerea bogăţiilor naturiii. Numeroase plante şi animale care se hrănesc cu florile acestora nu ar putea supravieţui fără existenţa insectelor şi nici numeroase culturi care constituie baza alimentară umană. O mare parte din această polenizare este efectuată de către albinele melifere. Astfel, deşi domesticirea albinelor a fost motivată în primul rând de colectarea mierii şi a cerii de albine, apicultura are o importanţă şi mai mare.

Agenția Europeană de Mediu
Agenția Europeană de Mediu

O evoluţie recentă este rolul său în ecologia urbana. Stupinele de pe acoperișul unei clădiri pot crea miere, dacă există habitatul adecvat în care albinele pot să se hrănească, care este o motivaţie pentru habitatele locale, care sunt mai bune pentru alte specii şi, prin urmare, începe să se îmbunătăţească lanțul trofic urban. Copenhaga, urmând direcția unor proiecte din întreaga Europă, Cooperativa Copenhagen City Honey a demarat un proiect de după Conferinţa asupra Climei din 2009 cu scopul de a relansa o industrie de miere daneză şi furnizarea de locuri de muncă. În acelaşi timp, ca lansarea site-ului Naturalliance, Agenţia Europeană de Mediu s-a alaturat proiectul Bybi cu acele clădiri învecinate lor.

Vă rugăm să ne contactați dacă cunoașteți alte exemple a apicultorilor pentru conservarea și restaurarea habitatelor în beneficiul unei conservări mai largi cu scopul de a spori recoltele lor apicole. Noi am dori să furnizăm modele ca de exemplu ”prin creșterea suprafețelor cu flori sălbatice de la X la Y ha, numărul stupinelor care pot fi suportate au fost marite de la X1 la Y1.

 
Pe internet
este susținut de
TESS Logo Game and Wildlife Conservation Trust Logo Anatrack Ltd Logo Tero Consulting Logo COUNT Partner International Union for Conservation of Nature Logo