Managementul rezervațiilor

Rezervația Pădurea Laurel din La Gomera este un habitat vechi și important în ce privește alimentarea cu apă.
Rezervația Pădurea Laurel din La Gomera este un habitat vechi și important în ce privește alimentarea cu apă.

Protecția este de multe ori esenţială pentru conservarea ultimelor exemplare de habitate sau specii rare, în special în perioadele de urbanizare intensă sau de schimbare în gestionarea terenurilor. Cu o administraţie care să fie favorabilă comunităţilor locale, astfel de zone pot fi preţuite pentru recreere şi pentru că protejează gestionarea terenurilor utilizate tradiţional. Ideal este de a proteja cunoștințele culturale și diferitele specii care într-un viitor apropiat ar putea fi restaurate pentru a crea zone tampon în jurul rezervațiilor, şi chiar într-un viitor mai îndepărtat pentru a crea coridoare verzi.

Astfel de rezultate necesită o planificare atentă pentru a se asigura toleranţă socială, precum şi înţelegerea ecologică. Această planificare este esenţială pentru mai multe utilizări ale terenurilor de care pot beneficia comunităţile şi, prin urmare, care pot veni în sprijinul lor. Naturalliance va face tot ce poate pentru a încuraja conservarea prin utilizare, în scopul de a reduce costurile de protecţie riguroasă şi să încurajeze restabilirea bogăţiilor naturii din cadrul peisajelor sărace.

CELE MAI BUNE PRACTICI. Un exemplu din Estonia privind beneficiul comunităţii locale prin gestionarea rezervelor.

PRODUCŢIE. Ariile portejate de multe ori conservă vechiul sistem de gestionare a terenurilor care a favorizat anumite specii, şi, prin urmare poate depinde, astfel, pe un sistem care poate înregistra şi împărtăşi cunoştinţe de management.

REZOLVAREA PROBLEMELOR. Rezervațiile sunt afectate de specii exotice sau de o gestionare dură a terenurilor în zonele înconjurătoare. Naturalliance se vor acumula cunoştinţe din alte arii, care au întâmpinat și rezolvat aceste probleme.

CARTAREA habitatelor şi speciilor este importantă pentru evaluarea modului în care o rezervație răspunde managementului şi presiunii externe; ​​ permite, astfel planificarea pentru a optimiza rutele vizitatorilor şi atenuarea altor impactului.

Vă rugăm să vă ÎNREGISTRAȚI, pentru a ne ajuta să vă furnizăm:

• Accesul la rețeaua Europeană de cunoştinţe multilingv privind gestionarea speciilor rare şi a habitatelor;
• Întelegerea modului în care comunitățile precum și alte grupuri de interese pot completa eforturile dvs.;
• Predicția efectelor unor factori externi, cum ar fi schimbările climatice, şi, astfel, adaptarea la acestea.

Când vă înregistraţi, puteţi completa CHESTIONARUL nostru pentru a ne spune ce informaţii v-ar plăcea cel mai mult.

 
este susținut de
TESS Logo Game and Wildlife Conservation Trust Logo Anatrack Ltd Logo Tero Consulting Logo COUNT Partner International Union for Conservation of Nature Logo