Știința

Știința Naturalliance în Parlamentul European.
Știința Naturalliance în Parlamentul European.

În 2010, organizaţiile din Naturalliance au căutat pe internet modele care ar putea fi utilizate pentru a prognoza schimbările privind bogăţiile naturii. Au fost mai mult de 2000 de modele, dar mai puţin de 4% au fost adecvate pentru utilizarea la o scară locală de către agricultori, silvicultori, grădinari şi administratorii de terenuri pentru pescuit, vânătoare şi conservarea speciilor. Dintre aceste modele, aproape toate au fost doar în limba engleză. A existat o încercare de proporții mici de a integra aceste modele într-un mod holistic. Însă aceste modele nu au folosit baze de date extinse, cum ar fi harta a habitatelor în 250 x 250 mp de-a lungul Europei, care este cadministrată de Agenţia Europeană de Mediu.

Cu toate acestea, există numeroase cartografieri ale habitatelor, la scară detaliată realizate de către administratorii locali de terenuri, si cartografieri ale realizate de către oamenii de ştiinţă şi voluntari. Pagina de cele mai bune practici în ştiinţă prezinta o hartă realizată de cercetători. Astfel de hărţi ar putea fi alăturate pentru a anticipa modificările la nivelul speciilor, şi, prin urmare bogăţiile naturii, pe zone întinse. Un obiectiv principal al Naturalliance este de a încuraja modificarea harților bazate pe suport decizional local în hărți realizate special pentru a obține acest suport. Ulterior, aceste hărţi pot fi integrate în sistem GIS pentru a sprijini politica la un nivel ridicat. Viziunea noastră este de a-i ajuta toţi cei implicaţi, fie proprietari, manageri, guvern sau cetăţeni, să beneficieze de bogăţiile naturale şi, astfel, să ajute la conservarea acestora . Pentru ca aceasta să funcționeze pe termen lung, trebuie să ajutăm, de asemenea, și oamenii de stiinta, care furnizează date şi modele ce vin în sprijinul suportului decizional, pentru a obţine recunoaştere şi finanţare.

PRODUCŢIE. În scopul de a construi o punte de legătură între ştiinţă şi beneficiile sociale furnizate de diferitele specii şi terenuri, modelele vor trebui să includă și aspectele economice.

REZILVAREA PROBLEMELOR. Modele va trebui să se bazeze pe mecanisme şi să reflecte relaţiile de cauzalitate; relația cetăţean-ştiinţă poate determina capitalul uman să construiască și să testeze modele la scara peisajelor şi a comunităţilor; provocarea dvs.este de a îndruma şi planifica această activitate.

CARTOGRAFIEREA habitatelor este esenţială pentru modelele spațiale. Naturalliance de cartare, bazat iniţial pe cercetarea faunei sălbatice se doreşte a fi o resursă publică pentru a ajuta la construirea și utilizarea modelelor.

Vă rugăm să vă ÎNREGISTRAȚI, pentru a ne ajuta să vă ajutăm să:

• Să vă vizualizați datele și modelele folosite în beneficiul societăţii, şi al naturii;
• Căștigați sprijin pentru munca de care vor beneficia mediul natural şi cariera dumneavoastră;
• Să planificați experimente la nivel de peisaj și comunitate pentru a înţelege cauzalitatea şi a îmbunătăţi predicţiile.

Când vă înregistraţi, puteţi completa SONDAJUL nostru pentru a ne spune ce informații v-ar plăcea cel mai mult.

 
este susținut de
TESS Logo Game and Wildlife Conservation Trust Logo Anatrack Ltd Logo Tero Consulting Logo COUNT Partner International Union for Conservation of Nature Logo