Despre Naturalliance

Oamenii au evoluat de-a lungul multor milenii ca vânători-culegători. Într-un interval de timp scurt scurs de la ultima eră glaciară am început să cultivăm plante sălbatice și să creștem animale. Aceasta inovație a permis populațiilor umane să crească și să se dezvolte în așezări mari, cu tehnologii specializate. Toate acestea au condus la creșterea presiunii asupra resurselor noastre naturale mondiale, astfel că terenul fertil este dominat azi de câteva specii domesticite producătoare de alimente și alte materii prime utilizate pentru extinderea orașelor.

Cu toate acestea, cultura rurală europeană depinde încă foarte mult de bogata varietate a naturii. În țările cu precipitații suficiente, majoritatea gospodăriilor rurale cultiva grădini. În general, în Europa, aproximativ o treime din adulții din mediul rural adună flori naturale, fructe, ciuperci și materii prime pentru combustibil, aproximativ o treime din resursa piscicolă, și există aproximativ trei pescari pentru fiecare vânător sportiv. În unele țări, o proporție ridicată a populației rurale, urmărește și hrănește fauna sălbatică.

Suprapunerile dintre aceste grupuri de interese mari înseamnă că mulți dintre cei care administrează terenurile sub forma de grădini, ferme și păduri, vânează , pescuiesc sau colecționează. Toate aceste interese tind să sufere în timp ce bogățiile naturale ale Europei sunt pierdute. Grădini au polenizatori mai puțini. Oamenii călătoresc tot mai departe pentru a admira animalele sălbatice sau pentru a aduna alimente provenind din sălbăticie. Numărul vânătorilor și pescarilor este în declin. Oportunitățile de venit provenind de la toate acestea se diminuează pentru fermierii locali și silvicultori.

Naturalliance are acum trei subiecte noi și un subiect revizuit în partea de sus a listei de pe partea stângă. Cel mai important dintre toate, Naturalliance prevede acum un sistem pentru a ajuta administrațiile publice locale și cluburile de a lucra mai bine împreună și cu locuitorii lor pentru mediu, sănătate, învățământ și alte preocupări, cât mai ușor posibil și la un cost minim. Vă rugăm să răspândi vestea despre noul Sistem de Legătură pentru Comunitate. Două alte subiecte complet noi, despre "Restaurarea Naturii" și "Gestionarea speciilor străine”, sunt de asemenea în partea de sus a listei. În cele din urmă, există o nouă orientare din partea Consiliului Europei privind cele mai bune practici pentru colectarea ciupercilor, astfel subiectul "Colectarea fructelor, ciupercilor și a altor produse naturale" a fost mutat, de asemenea, în capul listei de subiecte.

Obiectivele noastre

Naturalliance urmărește să inverseze spirala descendentă actuala edificând, entuziasmând și oferind populației locale posibilitatea de a menține și restabili diversitatea naturală în Europa. Scopul nostru este acela de ai ajuta pe toți cei care administrează terenuri și specii sălbatice de a spori bogățiile naturii, utilizând modalități care îmbunătățesc agrementul rural și ocuparea forței de muncă, prin:

 • "Practicând și învățând" în vederea creșterii interesului pentru resursele sălbatice și a disponibilității lor.
 • Incurajarea populației și a organizațiilor locale de a fi ambasadori pentru sănătatea și bogăția naturii.
 • Sporirea veniturilor pentru cheltuieli la nivel local, prin reducerea nevoii de a călători cu scopul de a admira fauna și flora sălbatice.
 • Creșterea câștigurilor din bogățiile naturale peste nivelul costurilor de management necesare pentru a le asigura.
 • Oferind populației locale posibilitatea de a-și împărtăși cunostințele, îmbunătățind astfel sistemul de ghidare.

Înregistrați-vă

Preferați să:

 • lucrați utilizând ghiduri și stimulente decât regulamente inflexibile?
 • vă învățați copii și nepoții să se bucure de un peisaj de țară?
 • adunați dovezi pentru a demonstra că guvernarea contraproductivă ar trebui abandonată?
 • lucrați împreună cu alte grupuri de interese și organisme guvernamentale mai degrabă decât în ciuda lor?
 • construiți un mediu în care atât locurile de muncă cât și bogățiile naturii să beneficieze de pe urma diverselor utilizări ale terenului?
 • aveți restricții mascate înlocuite de îndrumări și stimulente sensibile la condițiile locale?
este susținut de
TESS Logo Game and Wildlife Conservation Trust Logo Anatrack Ltd Logo Tero Consulting Logo COUNT Partner International Union for Conservation of Nature Logo