Culegerea

Ciupercile chanterelle sunt ciupercile cele mai căutate din Europa?
Ciupercile chanterelle sunt ciupercile cele mai căutate din Europa?

Oamenii au evoluat din specii care s-au hrănit în mare parte cu plante salbatice si animale mici, in cazurile in care conditiile nu favorizau partide de vânătoare mai ambițioase, sau pescuit. Aproape jumătate din gospodăriile rurale care au fost studiate recent de căttre organizații în Naturalliance adunau resurse sălbatice. Cu toate acestea, media cheltuielilor anuale în acest domeniu a fost sub 30 de euro. Foarte puțini au cheltuit mai mult de 100 de euro. În concluzie, e posibil ca acest grup să aibă de câștigat în general, dar pe măsură ce indivizii cheltuie mai puțin, tot ei sunt cei care beneficiază de bogățiile naturii. Acest fapt crează o tragedie socio-ecologică. Pe de o parte, din ce în ce mai mulți copii europeni au devenit din ce în ce mai interesați de bogățiile naturii prin colecționarea de flori sălbatice, fructe, nuci, ciperci și lemn de foc împreunaău familiile, decât în orice alt fel. Pe de altă parte, proprietarii nu câștigă nimic cand alții le folosesc pământurile în acest fel, așă că nu au nicio motivație pentru a susține resursele. Cea mai mare cheltuială din partea acestui grup se duce pe combustibilul necesar pentru a se deplasa mai departe de casășsi a accesa resursele rămase.

Unul dintre cele mai importante scopuri pentru Naturalliance este de a ajuta pe culegătorii bogățiilor naturii să își sporească resursele locale. Cum să restabilești florile sălbatice sau să introduci ciuperci pe plantațiile noi sau să încurajezi proprietarii să planteze fructe salbatice pe pământurile lor? Cu ajutorul vostru, folosind descoperirile științifice (de exemplu arătând că ciupercile sunt binefăcătoare pentru copacii plantați), dorim să oferim îndrumare în aceste probleme, și în multe altele. Naturalliance lucrează cu Convenția de la Berna la o Cartă de strângere a Ciupercilor și altor biodiversități.

BEST PRACTICE. Un proiect experimental în Delta Dunării, România.

PRODUCȚIE. Naturalliance vă va conecta la site-urile organizațiilor care se specializează în restabilirea florei și faunei, și de folosirea producției în mod sustenabil.

REZOLVAREA-PROBLEMELOR. Naturalliance dorește să susțină grupurile care pot veni în ajutorul colectorilor , de exemplu să identifice și să se bucure de speciile delicioase, si să le evite pe cele otrăvitoare.

CARTOGRAFIERE. Cartografierea detaliată a speciilor care există poate fi combinată cu modele care prezic ceea ce ar trebui să se întâmple, însă are nevoie de restabilire. Munca de restaurare poate beneficia de ajutorul multor cetățeni rurali interesați, prin folosirea unui software de cartografiere ca bază pentru a comunica idei.

Vă rugăm să vă ÎNREGISTRAȚI, să ne ajutați să vă ajutăm să:

• Descoperiți cum atât proprietarii cât și publicul pot beneficia de pe urma reintroducerii speciilor sălbatice;
• Să vă împărtășiți experiențele în schimbul cunoștințelor obținute de la alții;
• Să știti ce să mancați, ce nu este sigur și ce este protejat;
• Să comparați ceea ce există în prezent cu ceea ce poate fi reînapoiat.

Când vă înregistrați, puteți să completați SONDAJUL nostru, să ne comunicați ce informație v-ar plăcea sa aflați în mod deosebit.

 
este susținut de
TESS Logo Game and Wildlife Conservation Trust Logo Anatrack Ltd Logo Tero Consulting Logo COUNT Partner International Union for Conservation of Nature Logo