Συλλογή φυσικών πόρων

Είναι οι chantarelles οι πιο αγαπητοί μύκητες στην Ευρώπη;
Είναι οι chantarelles οι πιο αγαπητοί μύκητες στην Ευρώπη;

Οι άνθρωποι εξελίχθηκαν από είδη που τρέφονταν κυρίως από τη συλλογή άγριας βλάστησης και μικρών ζώων, όταν τουλάχιστον οι συνθήκες δεν ευνοούσαν τα περισσότερο φιλόδοξα κυνήγι και ψάρεμα. Περίπου τα μισά αγροτικά νοικοκυριά που ρωτήθηκαν πρόσφατα από τους οργανισμούς του Naturalliance συλλέγουν άγριους φυσικούς πόρους. Ωστόσο, οι μέσες ετήσιες δαπάνες για αυτό το σκοπό ήταν λιγότερες από € 30 ενώ πολύ λίγοι ξοδεύουν περισσότερα από € 100. Έτσι ενώ αυτή η μεγάλη ομάδα μπορεί να κερδίσει συνολικά περισσότερα από τη φύση λόγω του μεγέθους της, ως άτομα ξοδεύουν λιγότερα μεταξύ εκείνων που επωφελούνται από τον πλούτο της φύσης. Αυτή η κατάσταση δημιουργεί ένα κοινωνικό πρόβλημα. Από τη μία πλευρά, οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν αποκτήσει κατά πάσα πιθανότητα ενδιαφέρον για τον πλούτο της φύσης σαν παιδιά μέσα από τη συλλογή άγριων λουλουδιών, φρούτων, ξηρών καρπών, μανιταριών ή καυσόξυλων με τις οικογένειές τους. Από την άλλη πλευρά, οι γαιοκτήμονες δεν ωφελούνται με κανέναν τρόπο όταν άλλοι χρησιμοποιούν τη γη τους με αυτόν τον τρόπο, και έτσι δεν έχουν κανένα κίνητρο να διατηρήσουν τον αντίστοιχο φυσικό πόρο. Μεγάλο μέρος των δαπανών των συλλεκτών αφορά κατά πάσα πιθανότητα τα καύσιμα που χρειάζονται για να προσεγγίσουν τους πόρους που έχουν απομείνει!

Ένας από τους σημαντικότερους στόχους του Naturalliance είναι να βοηθήσει τους συλλέκτες του πλούτου της φύσης να ενισχύσουν τους πόρους τους σε τοπικό επίπεδο. Πώς μπορείτε καλύτερα να αποκαταστήσετε αγριολούλουδα, ή να εισάγετε μύκητες σε νέες φυτείες ή να ενθαρρύνετε τους γαιοκτήμονες να φυτέψουν άγρια φρούτα στη γη τους; Με τη βοήθειά σας και με τη χρήση επιστημονικών ευρημάτων (που, για παράδειγμα, δείχνουν ότι οι μύκητες συχνά ωφελούν τα δέντρα), στόχος μας είναι σταδιακά να οικοδομήσουμε αναλυτικές οδηγίες για αυτά και για πολλά άλλα θέματα. Το Naturalliance συνεργάζεται επίσης με τη Σύμβαση της Βέρνης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την ανάπτυξη μιας Χάρτας συλλογής μυκήτων και άλλων πόρων βιοποικιλότητας.

ΒΕΛΤΙΣΤΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ. προς προσδιορισμό.

ΠΑΡΑΓΩΓΗ. Το Naturalliance θα σας συνδέσει με τις ιστοσελίδες των οργανισμών που ειδικεύονται στην αποκατάσταση της άγριας χλωρίδας και πανίδας, και στη συνέχεια, στην χρήση της με βιώσιμο τρόπο.

ΕΠΙΛΥΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ. Το Naturalliance αποσκοπεί στη στήριξη ομάδων που μπορούν να βοηθήσουν τους συλλέκτες, όπως για παράδειγμα στο να εντοπίσουν και να απολαύσουν τα εδώδιμα είδα, και να αποφύγουν τα δηλητηριώδη.

ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ. Η λεπτομερής χαρτογράφηση υπαρχόντων ειδών μπορεί να συνδυαστεί με μοντέλα για να προβλεφθεί τι χρειάζεται αποκατάσταση. Οι εργασίες αποκατάστασης θα μπορούσαν να υποστηριχθούν από τη συμμετοχή ενδιαφερομένων κατοίκων αγροτικών περιοχών, με τη χρήση λογισμικού χαρτογράφησης ως βάση για επικοινωνία.

Παρακαλούμε εγγραφείτε, για να μας βοηθήσετε να σας βοηθήσουμε:

• Να ανακαλύψτε πως γαιοκτήμονες και κοινό μπορούν να επωφεληθούν από την επαναφορά άγριων ειδών.
• Να μοιραστείτε τις εμπειρίες σας με αντάλλαγμα για τη γνώση που αποκτήθηκε από άλλους.
• Να γνωρίζετε τι μπορείτε να φάτε, τι είναι ασφαλές και τι προστατεύεται.
• Να συγκρίνετε αυτό που υπάρχει σήμερα με το τι θα μπορούσε να επαναφερθεί.

Κατά την εγγραφή σας, μπορείτε να συμπληρώσετε ΕΡΕΥΝΑ για να μας πείτε τι ακριβώς πληροφορίες θα θέλατε να σας παρέχουμε.

 
υποστηρίζεται από
TESS λογότυπο Game and Wildlife Conservation Trust λογότυπο Anatrack Ltd Λογότυπο Tero Consulting λογότυπο International Union for Conservation of Nature λογότυπο