Silvicultura: Bune practici

Aur german și produsele padurii în afara celor folosite ca lemn de construcție

Pentru cele mai bune practici în domeniul silviculturii, a fost imposibil să se aleagă între două exemple foarte diferite. Deci, aici sunt ambele, combinate cu alte idei.

O plantație de fag de 50 de ani
O plantație de fag de 50 de ani

Silvicultura intensivă tinde să producă chiar şi standuri de vârstă a una sau două specii de arbori. Aceste culturi de copaci oferă, în general, prea puţină varietate pentru supravieţuirea majoritatății speciilor de animale sălbatice . Acest lucru poate avea, de asemenea, costurile de producţie, de exemplu, atunci când unele insecte daunatoare prospera din cauza lipsei de prădători generalisti. Cu toate acestea, ea poate avea, de asemenea, beneficii pentru gestionarea dăunătorilor. De exemplu, veveriţele omoară fagii tineri în pădurile mixte prin decojire dar nu şi în standuri izolate de fag mici, deoarece există atât de puţină hrană alternaticvă pentru ele.

Diversitatea standurilor de fag creşte odată cu vârsta arborilor, dar lemnul lor interior tinde sa se întunece cu vârsta de la o culore uniformă albă. Acest lucru a încurajat tăierea la doar 100-120 de ani, pentru a evita scăderea preţurilor pentru lemn "non-standard". Cu toate acestea, premiile pentru utilizari frumoase din lemn mai inchis, mai ales ca mobilier "Gold german" de înaltă calitate în Orientul Mijlociu, au creat o cerere care a crescut valoarea de lemn colorat mai mari în părţile de vest ale Germaniei, cum ar fi Saar-Hunsrück şi Westeifel.

Fructe și ciuperci ca produse non forestiere din lemn în Suedia
Fructe și ciuperci ca produse non forestiere din lemn în Suedia

Premiile care crează noi pieţe sunt unul din exemplele de cele mai bune practici pentru încurajarea gestionarii prietenoase cu natura a culturilor de copaci. Un alt exemplu este de a spori cunoaşterea valorilor de piaţă existente pentru "Produsele non forestiere din lemn". Un studiu al Băncii Mondiale a investigat valoarea unor astfel de produse în jurul Mării Mediterane, şi a estimat valoarea pădurii pentru lemn de foc, plută, furaje, ciuperci, miere şi alte NTFPs în medie, la 41 € pe hectar anual pentru ţările din sudul Europei. Beneficii de la serviciul de agrement a produselor, şi în special utilizării în scopuri recreative a speciilor de vânat, ar avea tendinţa de a spori aceste valori. Provocarea este de a obţine cea mai bună valoare pentru proprietarul terenului de la aceste beneficii pentru comunităţile locale.

 
Pe internet
este susținut de
TESS Logo Game and Wildlife Conservation Trust Logo Anatrack Ltd Logo Tero Consulting Logo COUNT Partner International Union for Conservation of Nature Logo