Program de cartare gratis

Programul de cartare al speciilor și habitatelor de la Anatrack.

Programul de cartare este un program gratis furnizat de Anatrack, program furnizat pentru proiectul de cercetare TESS (Sistem Suport Tranzacțional de Mediu), finanțat prin Programul Cadru 7 al Comisiei Europene, dar conceput în afara TESS, folosind concepte de proprietate. TESS / Naturalliance îşi propune să asiste integrarea informațiilor legate de biodiversitate și de aspectele de mediu, de la nivel local, în planificarea și luarea deciziilor de utilizare a terenurilor, încurajând, în același timp, populația locală în a colecta aceste informații, cu scopul de a menține și restabili biodiversitatea și serviciile ecosistemelor. Pentru a realiza acest lucru, TESS / Naturalliance proiectează un sistem spatial de suport al deciziilor specific pentru a face schimb de informații necesare în evaluările de mediu la toate nivelurile, pentru informații de care să beneficieze structurile de agrement și gospodăriile locale. Un astfel de sistem are nevoie de hărți detaliate.

Programul de cartare permite voluntarilor să carteze habitatele și speciile în mediul lor local. Pornind de la o harta sau o fotografie aeriană a grădinii lor, fermei, școlii sau parcului local, de exemplu, utilizatorii pot descrie rapid și ușor informații ale habitatelor și speciilor în detalii complicate. Va fi posibil să se utilizeze aceste informații online, pentru a studia și de a gestiona mediul nostru.

 
este susținut de
TESS Logo Game and Wildlife Conservation Trust Logo Anatrack Ltd Logo Tero Consulting Logo COUNT Partner International Union for Conservation of Nature Logo