Vrste i stanište

Vremenski prognoze su napravljene na kartama. Na isti način Naturalliance će se koristiti karte za stvaranje prognoza bogatstva prirode, na vašoj zemlji, u našoj zajednici i širom Europe. Kao vremenske prognoze, potrebna je znanost i prikladne karte kako bi se stvorile kavlitetne prognoze klimatskih promjena i promjena u tlu. Mi nastojimo koristiti prognoze kako bi napravili dobre planove za korištenje vaše zemlje u svrhu obnove prirodnih bogatstava.

Satelitske karte podržavaju populacijske modele za prognoziranje populacija krupne divljači.
Satelitske karte podržavaju populacijske modele za prognoziranje populacija krupne divljači.

Naša Znanstvena stranica objašnjava da su neka istraživanja dostupna sada, no mnogo toga ostaje za napraviti. Znanstvenici će trebati podršku od dobivanja podataka do njihove obrade. To je ono za što se Naturalliance trudi dati, na način donacija i kartiranja. Donacije su potrebne kako bi se pomoglo razvoju znanosti. Kartiranje je potrebno zbog toga što prognoze mogu napravljene bez troškova ako su karte besplatne.

Mnoge organizacije rade kartiranje vrsta širom Europe. Mi ćemo vas povezati sa onima koje će to umnogome olakšati i učiniti taj posao užitkom, te će učiniti da njihovi podaci budu dostupni za Naturalliance prognoze.

Karte su široko dostupne na kompjuterima. U svakom slučaju, karte cesta i fotografske slike za navigaciju nisu karte staništa. U želji za stvaranjem prognoza bogatstva prirode, potrebne su nam karte staništa ili pokrova staništa. Postoji odlična karta pokrovnosti Europe dana od strane European Environment Agency i besplatna je za sve korisnike. Mi ćemo vam pomoći da ih koristite za pregled područja do 250X250m.

Prognoziranje populacije sitne divljači treba se kartirati na farmama (iznad), polja i vrtovi.
Prognoziranje populacije sitne divljači treba se kartirati na farmama (iznad), polja i vrtovi.

Bilo kako, karte staništa do 5m, za individualna stabla, ili do 1m, za grupe biljaka i kukaca će koji se borave na njima, koji hrane sve veće životinje, mi ćemo vam pomoći da napravite te karte. Ako ste registrirani i donirate, biti ćete u mogućnosti skinuti naše karte kako bi mogli samostalno kartirati i u kartiranje uključiti zajednicu. Naturalliance vizija je da bi takva kartiranja mogla pomoći u finom kartiranju staništa te da bi na taj način pomogla očuvanju bogatstva prirode širom Europe.

 
je podržan od
TESS Logo Game and Wildlife Conservation Trust Logo Anatrack Ltd Logo Tero Consulting Logo COUNT Partner International Union for Conservation of Nature Logo