Šumarstvo

Europsko šumarstvo kreira različita staništa za divljač
Europsko šumarstvo kreira različita staništa za divljač

Šumarstvo je odmah do poljoprivrede najčešći način korištenja zemljišta. U ovoj Međunarodnoj godini šuma, šume pokrivaju 42% EU i povećavaju se u mnogim zemljama. Šumsko zemljište je važan potencijal za izbjegavanje karbona, npr u zgradama i namještaju. Šumari u Njemačkoj su začetnici pojma "održivo korištenje". Ipak, intenzivno šumarstvo može smanjiti bogatstvo prirode.

Sadnja i iskorištavanje šuma su projekti koji iziskuju duže vremensko čekanje nego poljoprivreda zbgo dužine potrebne da drvo završi sa rastom. Zbog toga su u šumarstvu bitna predviđanja vremenskih prognoza i štetočina koji u vrlo brzom periodu mogu uništiti dugotrajni rad. Koji su ekvivalenti u šumarstvu jednaki onima koji u poljoprivredi predstavljaju zaštitne usjeve i pojase za kukce a u svrhu su zaštite ili kontrole štetočina? Lokalna zajednica može ovisiti o šumi zbog praktičnih izvora koristi (gljive, borovnice, ogrijevno drvo i divljač), u svrhu zaštitie ili neke druge ugodnosti. Ovakav interes može imati korist od gospodarenja šumom, ali također nosi i dio odgovornosti društvo i divljač u trenutku kada se krene sa sječom. NAJBOLJI PRIMJER. Ideje za poticanje starijih šuma i koristi šume ne samo bog drvne mase. PROIZVODNJA. Znanje o stablima je toliko važno da je donesena odluka o stvaranju alata podrške šumarima. Naturalliance vidi priliku kako napraviti šume korisnijim za vlasnike, lokalno stanovništvo i zajednicu u cijelini. RJEŠENJE PROBLEMA. Želimo sakupiti što je više moguće informacija o vrstama koje mogu ugroziti šumu. KARTIRANJE. Šumari su bili pioniri u krorištenju kartografskog sustava u gospodarenju šumama. Naturalliance želi potaći na korištenje najboljeg sustava. Molimo vas da se registrirate kako bi nam olakšali da vam pomognemo u: • Zasadite on ošto smatrate najdugoročnijim u svijetu koji se mijenja; • Kontrolirate vrste koje mogu uništiti vaš rad za nekoliko dana; • Imajte korist od korištenja vaše zemlje u svrhu rekreacije i drugih usluga zajednici. Nakon što se registrirate možete završiti naše ISTRAŽIVANJE kako bi nam mogli reći koje vas informacije najviše zanimaju.

 
je podržan od
TESS Logo Game and Wildlife Conservation Trust Logo Anatrack Ltd Logo Tero Consulting Logo COUNT Partner International Union for Conservation of Nature Logo