Držanje pasa

Poluprirodna staništa kao prirodne oaze oko gradova mogu biti vrlo važna za šetanje pasa
Poluprirodna staništa kao prirodne oaze oko gradova mogu biti vrlo važna za šetanje pasa

Ljudi su pripitomili vukove prije nego bilo koju drugu vrstu životinja. Psi za pratnju i lovački psi su oduvijek bili pomoćnici za čuvanje stada, povlačenje tereta i korištenje njihovog njuha za traženje. Također su bili prijatelji i podsjetnici na prirodu u urbanim sredinama. Njihov lovački instinkt je cijenjen u rekreaciji ali i u projektima zaštite kod traženje pernate divljači koja se inače teško pronalazi. Psima je također potrebna dresura, te kao i konjima kojima je potrebno jahanje te psi mogu biti razlog očuvanja zaštite polu prirodnih ruta koje mogu doprinijeti divljoj flori i fauni.

Naturalliance smatra vlasnike psa ljudima koji se imaju potrebu odužiti prirodi za užitak koju priroda donosi njima i njihovim ljubimcima. NAJBOLJA PRAKSA. Poljske jarebice, psi i sokolsrske ptice u Italiji - ili korištenje pasa koji čuvaju stoku radi smanjenja pritiska na vukove. PROIZVODNJA. Kako se vlasnici pasa za pratnju i razonodu te lovačkih pasa mogu bolje organizirati da bi bolje doprinijeli prirodi. RJEŠENJE PROBLEMA. Mogu li oni koji imaju vještine treniranja pasa pomoći onima koji imaju manje socijalizirane pse? Psi mogu biti ne dobrodošli u nekim područjima zbog ometanja divljači koja ondje živi, no mogu li se zato voditi u neka područja gdje nema takvih problema? KARTIRANJE je ključ razvoja i održavanja ruta pogodnih za vježbanje pasa dok ujedno potiču olčuvanju staništa nekih vrsta divljači. Molimo vas REGISTRIRAJTE SE da bi nam pomogli: • Nađite mjesta koja su sigurna za pse ali i za očuvanje divljači; • Potaknite rad sa psima za pratnju i lovačkim psima koja doprinose početku razumijevanja važnosti prirode. Kada se registrirate, možete završiti našu IZMJERU kako bi nam rekli koje su vam informacije najvažnije.

 
je podržan od
TESS Logo Game and Wildlife Conservation Trust Logo Anatrack Ltd Logo Tero Consulting Logo COUNT Partner International Union for Conservation of Nature Logo