Promatranje

Prehrana može zamijeniti gubitak staništa potrebnih za život zeba.
Prehrana može zamijeniti gubitak staništa potrebnih za život zeba.

Tijekom 2010. godine su ispitana kućanstva na ruralnom prostoru u osam zemalja Europe vezano za aktivnosti koje provode a vezana su uz bogatstvo prirode. Oko polovice ispitanika je redovno hranilo ptice i druge životinje u svrhu da bi uživalo dok ih gleda tijekom hranjenja, a većina ispitanika je išla na ekskurzije kako bi promatrala floru i faunu.

Glavni cilj Naturalliance je pomoći kako sačuvati floru i faunu koja donosi toliko užitka, te pokazati kako svi uključeni mogu pomoći na mali način da se obnovi ono što je nesvjesno izgubljeno. Vodeći princip je da lokalni vlasnici zemlje i zajednica ostvare korist od onih koji žele uživati u njihovim prirodnim bogatstvima. NAJBOLJI PRIMJER. Primjer kako lokalna zajednica može profitirati kroz promatranje prirode. PROIZVODNJA. Bogatstvo prirode ovisi o tome kako mi svi zajedno gospodarimo zemljom i vrstama. Kako možemo učiniti da tome doprinosi više ljudi? RJEŠAVANJE PROBLEMA. Neke vrste su više dobrodošle od drugih. Postoji mnogo načina kako ići na ruku onim vrstama koje pružaju više užitka. KARTIRANJE staništa je ključno za otkrivanje koje vrste u divljini se mogu obnoviti i sačuvati. Kartiranje vrsta pokazuje koji načini su najuspješniji. Koliko možete pomoći? Molimo vas da se registrirate kako bi nam olakšali da nam pomognete da: • Dobijete užitak i prirode na način da shvatite potrebe vrsta koje želite očuvati; • Otkrijete najlakši način kako da obnovite populaciju biljaka i životinja koje su nestale iz vaše okoline; • Surađujete sa zajednicom kako bi povećali korist svima da uživaju u bogatstvu prirode. Nakon što se registrirate možete završiti naše ISTRAŽIVANJE kako bi nam mogli reći koje vas informacije najviše zanimaju.

 
je podržan od
TESS Logo Game and Wildlife Conservation Trust Logo Anatrack Ltd Logo Tero Consulting Logo COUNT Partner International Union for Conservation of Nature Logo