Obnavljanje prirode.

1970. godine sokolari su razvili način uuzgoja i ispuštanja ptica grabljivica kako bi im obnovili populaciju konkretno u slučaju sivih sokolova koji gnijezde na drvetu.
1970. godine sokolari su razvili način uuzgoja i ispuštanja ptica grabljivica kako bi im obnovili populaciju konkretno u slučaju sivih sokolova koji gnijezde na drvetu.

Ljudi imaju tendnciju povečanja utjecaja na okoliš ako svoj zahvate ne planiraju pažljivo. Postoji potreba za većom proizvodnjom hrane, zgrada, prometne infrastrukture i poslova. U svakom slučaju ako možemo očuvati prirodu gdje god je to moguće napravit ćemo svoju okolinu bogatijom, zdravijom i više će se u njoj uživati. Postoje mnoge mogućnosti za obnovu prirode, uz rubove ceste, rubovima polja, gradskim parkovima pa čak i na vrhu zgarada.

International Union for the Conservation of Nature (IUCN) izdala je vodič za pomoć pri obnovi populacija različitih vrsta. Vodič za obnovu populacija i Zaštita pomoću translokacija jedinki se bazira na mnogim projektima i različitim vrstama te je vrlo detaljna. U svakom slučaju odluka kako obnoviti lokalne vrste, posebno biljke iz obližnjih lokacija, može biti vrlo jednostavno.PRIMJERI NAJBOLJE PRAKSE daju jednostavno stablo odluka koje će referirati projekte prema IUCN vodiču ako se u tijeku pojave problemi.KARTIRANJE područja za moguće obnove populacija mogu imati koristi ako se koristi oruđe u našoj sekciji Staništa i vrsteMolimo vas da se REGISTRIRATE i ako je moguće DONIRATE kako bi nam pomogli da izgradimo vodič n za zajednice i menađere u području očuvanja prirodnih staništa kroz Europu.

 
je podržan od
TESS Logo Game and Wildlife Conservation Trust Logo Anatrack Ltd Logo Tero Consulting Logo COUNT Partner International Union for Conservation of Nature Logo