Znanost

Znanost Naturalliance u Europskom Parlamentu
Znanost Naturalliance u Europskom Parlamentu

Tijekom 2010. godine Naturalliance različite organizacije tražile su na internetu modele koji bi se mogli koristiti za prognoziranje promjena u bogatstvu prirode. Pronašlo se je preko 2000 modela no manje od 4% je bilo praktično primjenjivo na lokalnoj razini za poljoprivrednike, šumare, vrtlare te korisnike zemlje u smislu očuvanja ribolovnih, lovnih ili nekih drugih vrsta. Od tih modela gotovo svi su bili na engleskom jeziku. Bilo je malo pokušaja da se kompletno udruže. Nisu koristili veliku bazu podataka kao što su karte određene European Environment Agency i odnose se na stanište a u dimenziji su 250m x 250 m kvadratnih kroz Europu.

Postoji puno karata staništa kod lokalnih pravnih ili fizičkih osoba koje donose odluke vezane uz zemljište, te karata sa ucrtanim vrstama životinja koje su napravili znanstvenici i volonteri. Stranica Najbolje prakse u znanosti prikazuje jednu kartu stvorenu od izviđača. One se mogu koristiti za predviđanje promjena kod nekih vrsta i obuhvatiti bogatstvo prirode. Glavni cilj Naturalliance je stvoriti karte koje će dati podršku lokalnim donosiocima odluka i koje se mogu zamijeniti za karte koje stvaraju ljudi u smislu njihovog nadograđivanja. Te karte se mogu združiti kako bi stvorile GIS koji će dati informacije i podršku politici na višim razinama. Naša vizija je da se pomogne svim uključenim korisnicima bili oni vlasnici, menadžeri, uprava ili građani kako bi uspjeli stvoriti dobit iz prirodnih resursa ali ih od tuda i sačuvati. Za taj posao dugoročno, trebamo pomoć znanstvenika koji imaju podatke i modele kako koristiti sve te podatke i koji će na taj način biti prepoznati te će se moći financirati. PROIZVODNJA. Kako bi se uspostavio most između znanstvenika i socijalne koristi za zemlju modeli će morati imati poveznicu s gospodarstvom. RJEŠAVANJE PROBLEMA. Modeli će biti bazirani na mehanizmima i reflektirati uzročne veze, građanin-znanost može proširiti ljudske resurse za izgradnju i testiranje modela u povezivanju krajolika i zajednice; vaš izazov je voditi i planirati takav projekt. Kartiranje Naturalliance staništa je ključno za prostorno-specifične modele. Naturalliance za kartiranje planiran je kao javni resurs za pomoć u izgradnji i korištenju modela. REGISTRIRAJTE SE da bi pomogli nama i sebi: • pogledajte svoju bazu podataka i modele koji bi mogli koristiti zajednici i bioraznolikosti; • Tražite podršku za rad koji će biti od koristi za okoliš i vašu karijeru; • Planirajte eksperimente u okolišu i zajednici kako bi razumjeli uzroke nekih događaja te bolje predvidjeli kako se što treba učiniti. Nakon što se registrirate možete završiti naše ISTRAŽIVANJE kako bi nam mogli reći koje je vaše područje interesa.

 
je podržan od
TESS Logo Game and Wildlife Conservation Trust Logo Anatrack Ltd Logo Tero Consulting Logo COUNT Partner International Union for Conservation of Nature Logo