Vježbe: Primjeri najbolje prakse

Bogatstvo prirode na golf terenima

U zemljama gdje je ostalo relativno malo prirodnog ili poluprirodnog područja, područja koju nisu dirnuta od strane ljudi daju priliku za stvaranja koristi za čitav okoliš. Rute za šetnje, trčanje, biciklizam i jahanje konja su potencijalni "koridori divljine", dok takva veća područja mogu očuvati vrste koje inače ne bi preživjale na tim lokalitetima.

Igrališta za golf mogu stvoriti korisna polu prirodna staništa
Igrališta za golf mogu stvoriti korisna polu prirodna staništa

Golf igrališta daju izvrsnu priliku za stvaranje polu-prirodnih staništa. Dobro gospodareni krajolici mogu biti ugodni za oko a ujedno i zahtjevni za igranje. Područja pod jačom vegetacijom mogu postati jako bogata raznim vrstama biljaka ako se stručno kose ili daju na ispašu.

The Audubon Society, čija baza se nalazi u SAD-u, posjeduje Cooperative Sanctuary Program za golf igrališta koji se je proširio i u Europi. U Portugalu je sjajan primjer Oltavos Dunes igralište, gdje je stvaranje voda stajaćica i revitalizacija ugroženih vrsta nakon micanja stranih vrsta postao vrlo važan. Novi kandidat za dobivanje certifikata je projekt na drevnom imanju Kuća Bragança: Herdade de Roncão d'el- Rei ima snažnu obvezu za pozitivan utjecaj na lokalnu prirodu i stvaranje radnih mjesta.

 
Na web stranici
je podržan od
TESS Logo Game and Wildlife Conservation Trust Logo Anatrack Ltd Logo Tero Consulting Logo COUNT Partner International Union for Conservation of Nature Logo