Poljoprivreda

Mješovita poljoprivreda u Španjolskoj
Mješovita poljoprivreda u Španjolskoj

Oko polovice zemljišta u Europi se koristi u poljoprivredne svrhe. Izvorno je poljoprivreda i formirala raznovrsno stanište. Kako bilo, državne subvencije u kombinaciji sa modernom tehnologijom su potakle na intenziviranje i manje raznovrsno korištenje zemljišta. Određene poljoprivredne djelatnosti su počele uništavati druge bitne mogućnosti koje pruža zemlja. To uključuje obnovu zraka i vode, sastav tla i oprašivanje biljaka pomoću peludi, regulaciju poplava, štetočine i bolesti te mogućnost rekreacije. Na sreću, državna davanja su se preusmjerila da bi obnovila i očuvala kvalitetu tla i usluge koje može pružiti zemlja. Privatna davanja za korištenje zemlje u svrhu rekreacije također mogu pomoći pri njenom očuvanju. Postoji mnogo informacija kako se može povećati bogatstvo prirode sa minimalnim troškom i učinkom na prinose te kako se ti troškovi mogu izjednačiti pomoću državnog i privatnog sufinanciranja. U svakom slučaju ove informacije su proširene diljem zemalja i institucija. Naturalliance se trudi objediniti ove sve infomracije na jednom mjestu zajedno sa pravilnicima, troškovima, subvencijama, tržištem i vremenom, tada ćete biti u mogućnosti kombinirati ove informacije sa osobnim znanjem o vašim usjevima, tlima, drugim staništima, stokom, divljim vrstama i gospodarenjem.

Na sreću, državna davanja su se preusmjerila da bi obnovila i očuvala kvalitetu tla i usluge koje može pružiti zemlja. Privatna davanja za korištenje zemlje u svrhu rekreacije također mogu pomoći pri njenom očuvanju. Postoji mnogo informacija kako se može povećati bogatstvo prirode sa minimalnim troškom i učinkom na prinose te kako se ti troškovi mogu izjednačiti pomoću državnog i privatnog sufinanciranja. U svakom slučaju ove informacije su proširene diljem zemalja i institucija.
Naturalliance se trudi objediniti ove sve infomracije na jednom mjestu zajedno sa pravilnicima, troškovima, subvencijama, tržištem i vremenom, tada ćete biti u mogućnosti kombinirati ove informacije sa osobnim znanjem o vašim usjevima, tlima, drugim staništima, stokom, divljim vrstama i gospodarenjem.

NAJBOLJI PRIMJERI IZ PRAKSE: Loddington Estate, u središnjoj Engleskoj, je naš prvi primjer kako poljoprivreda može stvoriti korist od prirodnih resursa na zemlji.

PROIZVODNJA: Poljoprivredni profiti mogu također ostvariti koristi od vodiča kako najbolje gospodariti usjevima i stokom. Naturalliance se trudi pomoći dati linkove prema najboljim istraživanjima i savjetima za održivo poljoprivredno gospodarenje.

RJEŠAVANJE PROBLEMA: Problemi štetočina i bolesti moraju se riješiti na način koji je učinkovit odmah i traje dugi vremenski period. Naturalliance se trudi pomoći dati linkove prema najboljim istraživanjima i savjetima za održivo poljoprivredno gospodarenje i u ovoj tematici.

KARTIRANJE: Krajnji cilj je izgraditi općenita i privatna znanja u digitalnom sistemu kartiranja koje će raditi jednostavno kao obojeni znakovi u riječnoj komunikaciji, ili kao GPS vodič (sat-nav) u automobilu. Za to će trebati vremena, ali za početak postoji jednostavan alat za kartiranje i savjeti za projekte koji će ih koristiti.

Molimo Vas REGISTRIRAJTE SE da nam pomognete i Vi:

• ostavite zemlju u boljem pamćenju nego što ste je naslijedili Vi;
• dijelite svoja iskustva u zamjenu za znanje sakupljeno od drugih;
• koristite povlastice od rekreacijske uporabe zemlje i njenih drugih usluga koje pruža društvu;
• sakupite više od prirodnih bogatstava nego što je potrebno za trošak gospodarenja oko njenih osiguranja.

Nakon što se registrirate možete završiti naše MJERENJE da nam kažete kakve informacije Vi želite.

 
je podržan od
TESS Logo Game and Wildlife Conservation Trust Logo Anatrack Ltd Logo Tero Consulting Logo COUNT Partner International Union for Conservation of Nature Logo