Lov

UNESCO je prepoznao sokolarenje, sa dresiranim grabljivicama, kao kulturno naslijeđe
UNESCO je prepoznao sokolarenje, sa dresiranim grabljivicama, kao kulturno naslijeđe

Sudeći prema navikama nama najbližih vrsta, lov je star kao i čovječanstvo. Od manje nego 1% do gotovo 8% populacije stanovništva u Europei su lovci , uglavnom sa puškama ali i tradicionalno sa psima, traniranim pticama grabljivicama, vretnama (afrički tvorovi za lov kunića iz rupa) do lova lukom i strijelom. U zemljama sa najviše lovaca i ribolovaca, u kombinaciji sa najvećim BDP-om, status zaštite vrsta je vrlo visok. Broj lovaca je najveći u gdje je populacija stanovništva niža te postoji više polu prirodnog staništa koje daje odlične uvijete za divljač. Studije pokazuju da lovci gospodarskim zahvatima u staništu stvaraju ekološke doprinose za divljač, društvene doprinose na način odgovornosti prema okolišu te ekonomsku dobit kroz trošenje novca koje čine zbog svoje strasti prema lovu a ona iznosi 16 milijardi eura godišnje. U kombinaciji dobre organizacije i visoke individualne potrošnje, lovci nadmašuju sve ostale oblike korištenja prirode koji ovise o prirodnim dobrima (divljači).

Bez obzira što mnogi ne vide korist od lova, lova lako postane društveno održiv gdje lovci dobiju lokalnu pomoć kako bi obnovili prirodno bogatstvo. Naturalliance bi voljela pomoći na lokalnoj razini na zbližavanju koje je Europska komisija zaboravila između održivog lova i zaštitarskih grupa diljem Europe. Bilo bi izrazito od pomoći kada bi nacionalne vlade uputile preporuku za Europsku povelju o Lovu i bioraznolikosti na koji bi način preporučile kako lov može doprinijeti zaštiti; organizacije u Naturalliance pomažu da naprave takav nacrt za tijela koja predstavljaju sve zemlje Europe, Vijeće Europe. NAJBOLJA PRAKSA. S obzirom na vrijednost lovaca za vlasnike zemlje, Shema za divljač na posjedima od Europske organizacije zemljevlasnika (Wildlife Estates Scheme of the European Landowners Organisation) je naš prvi primjer kako lov može pomoći obnovi populacije divljači. PRODUKCIJA. Kako bi se pomoglo lovcima da unaprijede njihove odnose sa drugim interesima, Naturalliance će usmjeriti njihove linkove prema metodama obnove fonda divljači ali koje će pomoći i drugim vrstama; također ćemo vas povezati sa organizacijama koje zaštićuju kroz lov. RJEŠAVANJE PROBLEMA. Mnoge studije pokazuju kako predatori utječu na na vrste koje se razmnožavaju na tlu, te ćemo se zbog toga fokusirati na odbijanje predatora i to posebno ne smrtonosnim metodama. KARTIRANJE. Detaljno kartiranje neobrađenih površina je izrazito važno za prognoziranje brojnosti fonda divljači posebno u svrhu kombiniranja financijske dobiti koju donosi divljači i poljoprivreda. Naš jednostavan alat za kartiranje je već testiran za kartiranje divljači i njihovog staništa i uz to ćemo stvoriti linkove prema još više programa kako bi se pomoglo popisivanju divljači i drugih vrsta. Molimo vas da se REGISTRIRATE kako bi nam pomogli da lakše pomognemo vama za: • Dobivanje potpore za vašu brigu i gospodarenje koje će pomoći vrstama divljači koje se ne nalaze na popisima za lov; • Da dijelite svoje znanje u zamjenu za znanje koje imaju drugi; • Da steknete fleksibilnost prema odrđenim predatorima kada su rijetki ali da s njima gospodarite kada su učestaliji; • Da potičete korištenje zemlje koja daje više šanse za uživanje lokalno u onome što volite raditi na toj zemlji. Nakon što se registrirate možete završiti naše ISTRAŽIVANJE kako bi nam mogli reći koje vas informacije najviše zanimaju.

 
je podržan od
TESS Logo Game and Wildlife Conservation Trust Logo Anatrack Ltd Logo Tero Consulting Logo COUNT Partner International Union for Conservation of Nature Logo