Vesiviljely

Meressä tapahtuva kalankasvatus on hyvin yleistä Euroopassa
Meressä tapahtuva kalankasvatus on hyvin yleistä Euroopassa

Kosteikot, joissa sekä maan että veden ominaisuudet yhdistyvät yhdeksi kokonaisuudeksi, ovat eräänlaisia sademetsien kilpailijoita, kun kilpaillaan tuottavimman luonnollisen järjestelmän tittelistä. Lajien suojelua harjoitetaan eniten niissä eurooppalaisissa maissa, joissa on eniten kosteikkoja. Kosteikot ovat tärkeitä myös tulvien vähentämisessä. Kuitenkin noin puolet eurooppalaisista kosteikoista on menetetty viime vuosisadan aikana.

Vesiviljely, kuten esimerkiksi kalatalous, voi tarvita pieniä kosteikkoja, joista on hyötyä myös useille muille lajeille eikä pelkästään kasvatettavalle lajille. Nykyaikainen teknologia on kuitenkin suonut viljelijöille mahdollisuuden perustaa tällaisia viljelmiä merelle. Huolimatta siitä, että rannikon tehokkailla kalatiloilla on positiivisia sosioekonomisia vaikutuksia, tällaisen viljelymuodon haasteena on luonnonvaraisten lajien suojelu.

ESIMERKKI. Ruotsissa käynnistetty hanke osoittaa, miten keinotekoisia kosteikkoja voidaan käyttää maataloudesta peräisin olevan veden keräämiseen tavalla, josta on hyötyä kalataloudelle ja myös metsästykselle.

TUOTANTO. Naturalliance kerää tietoa kosteikkojen kunnostamiseen liittyvistä taloudellisista aloitteista ja menetelmistä.

ONGELMIEN RATKAISU. Miten erilaiset tavat viljellä maata edesauttavat ympäristönsuojelua?

Kosteikkojen KARTOITUS on tärkeää tulvien hallinnassa ja voi myös auttaa löytämään uusia keinoja luonnonrikkauksien säilyttämiseen.

REKISTERÖIDY ja auta meitä auttamaan sinua:

• Luo ja hoida kosteikkoja työpaikkojen ja virkistysmahdollisuuksien luomiseksi ja ympäristön suojelemiseksi.
• Kerro kosteikkojen tärkeydestä ympäristön turvallisuuden varmistamisessa.
• Edistä omalta osaltasi kaikkien vesistöresurssien kestävää käyttöä.

Rekisteröitymisen yhteydessä voit vastata KYSELYYN ja kertoa meille, mistä haluaisit tietää lisää.

 
jota tukevat
TESS:n logo Riistan ja riistalintujen suojelusäätiön logo Anatrack Ltd:n logo
Tero Consultingin logo COUNT Partner International Union for Conservation of Naturen logo