Puutarhanhoito

Puutarha
Puutarha

Rakkautemme puutarhanhoitoon voi aivan hyvin olla yhtä vanhaa perua kuin maatalous. Naturalliancen jäsenten äskettäin suorittaman tutkimuksen mukaan yli 70 prosenttia maaseudun asukkaista hoitaa puutarhaansa, ja luku vain kasvaa, kun siirrytään kuivemmasta Etelä-Euroopasta kohti viljavampia alueita. Maatalous ja metsänhoito tehostuvat jatkuvasti, minkä vuoksi useat lajit ovat löytäneet turvapaikan juuri puutarhoista. Useat meistä aprikoivat, miten näitä mukavia lajeja voisi auttaa ja miten kasveja vahingoittavat lajit voisi pitää poissa puutarhasta.

Nykyään on käytettävissä runsaasti tietoa siitä, millaisia kasveja tulisi kasvattaa mehiläisten, perhosten ja lintujen houkuttelemiseksi puutarhaan. Tiedot ovat kuitenkin erikielisiä ja hajallaan ympäri Eurooppaa. Jossain voi olla tiedossa täydellinen ratkaisu myös pahimmista tuholaisista eroon pääsemiseksi! Ja jos ratkaisua ei ole, joku verkoston käyttäjistä voi parhaillaan yrittää löytää ongelmaan ratkaisua. Tule mukaan ja auta luomaan internetiin paikka, joka näyttää oikean suunnan kauniin ja tuottavan viljelmän luomiseksi.

ESIMERKKI. Mesivirrat Isossa-Britanniassa.

TUOTANTO. Naturalliance on asettanut tavoitteekseen sellaisten parhaiden verkkosivujen esittelyn, joilla kerrotaan tuottavasta ja ympäristöystävällisestä puutarhanhoidosta.

ONGELMIEN RATKAISEMINEN. Olivatpa ongelmana sitten oravat tai vaikkapa etanat, haluamme löytää sellaisia ratkaisuja, jotka auttavat tehokkaasti pääsemään eroon puutarhan tuholaisista ja ovat myös ympäristöystävällisiä.

KARTOITTAMINEN. Naturalliance haluaa auttaa istuttamaan tuholaisia sietäviä vihanneksia, mehiläisiä ja perhosia houkuttelevia kukkia sekä löytämään lintulaudoille sellaisia paikkoja, joissa petolinnut eivät pääse hyökkäämään liian helposti. Tämän vuoksi puutarhasi on kartoitettava. Myös puutarhan ulkopuolelle jäävät elinalueet (kuten metsät) on kartoitettava, sillä silloin on helpompi selvittää, millaisia luonnonvaraisia lajeja puutarhaan halutaan houkutella ja mitkä lajit halutaan pitää poissa puutarhasta.

REKISTERÖIDY ja auta meitä auttamaan sinua:

• Kasvata kauniita kukkia ja terveellistä ruokaa ja auta luonnonvaraisia lajeja, joista on apua ja iloa.
• Jaa omia kokemuksiasi ja hyödynnä muilta saatuja tietoja.
• Kasvata sopivia lajeja ja poista ongelmalliset lajit helposti.
• Huolehdi maaperästä ja vedestä ja poista hajut sekä rikkaruohot mahdollisimman tehokkaasti.

Rekisteröitymisen yhteydessä voit vastata KYSELYYN ja kertoa meille, mistä haluaisit tietää lisää.

 
jota tukevat
TESS:n logo Riistan ja riistalintujen suojelusäätiön logo Anatrack Ltd:n logo
Tero Consultingin logo COUNT Partner International Union for Conservation of Naturen logo