Maanviljely

Espanjalaista maaseutua
Espanjalaista maaseutua

Noin puolet Euroopan pinta-alasta on viljeltyä maata. Alun perin maanviljely loi monimuotoisia elinympäristöjä, mutta valtion myöntämät tuet sekä nykyaikaiset menetelmät suosivat tehostettua ja yksipuolisempaa maankäyttöä. Maanviljely haittaa jo osittain muita maaseutuun liittyviä palveluja, jotka tarvitsevat raikasta ilmaa, vettä ja maata, kasvien pölyttymistä, tulvien, tuholaisten sekä tautien sääntelyä ja virkistyspalveluja.

Valtion tukia ollaan onneksi muuttamassa siten, että maaseudun yhteiskunnalle tarjoamia palveluita voidaan palauttaa ja ylläpitää. Myös yksityishenkilöiden vapaa-ajanviettoon käyttämistä varoista on apua. Käytettävissä on paljon tietoa siitä, miten luonnonvaroja voidaan lisätä ilman, että tuottoisa kasvinviljely kärsii liikaa, sekä myös siitä, miten valtio ja yksityinen rahoitus voivat auttaa näiden kustannusten kattamisessa. Tieto on kuitenkin jakautunut useiden eri maiden ja laitosten kesken. Naturalliance pyrkii keräämään tällaisen tiedon samaan paikkaan säännöksiä, muita kustannuksia, tukia, markkinoita sekä säätä koskevien tietojen kanssa. Tietoja voidaan hyödyntää oman osaamisen kartuttamisen lisäksi maanviljelyyn, maaperään, muihin elinpaikkoihin, luonnonvaraisiin eläimiin ja kasveihin sekä niiden hoitoon liittyvässä toiminnassa.

PARHAAT TOIMINTATAVAT. Loddington Estate -tila sijaitsee Keski-Englannissa ja on ensimmäinen esimerkkimme siitä, miten maanviljely voi hyötyä luonnonvaroista.

TUOTANTO. Tilan tuloja voidaan lisätä myös maanviljelyyn ja karjanhoitoon liittyvän neuvonnan avulla. Naturalliance pyrkii auttamaan tarjoamalla linkkejä parhaisiin tutkimustuloksiin sekä kestävään maanviljelyyn liittyville sivustoille.

ONGELMIEN RATKAISU. Tuholaisiin ja tauteihin liittyvät ongelmat on ratkaistava tavalla, joka vaikuttaa välittömästi ja on tehokas myös pitkällä aikavälillä, ja sen vuoksi Naturalliance tarjoaa linkkejä myös näihin asioihin liittyviin tutkimustuloksiin ja neuvontaan.

KARTOITUS. Tärkein tavoite on sisällyttää yleiset sekä omat tiedot digitaalisiin karttajärjestelmiin, jotka ovat yhtä helppoja käyttää kuin tekstinkäsittelyohjelmissa käytettävät muistiinpanot tai autojen GPS-laitteet. Se vie aikaa, mutta yksinkertainen kartoitustyökalu ja sitä hyödyntäviä projektiehdotuksia on jo olemassa.

REKISTERÖIDY ja auta meitä auttamaan sinua:

• Siirrä maat ja metsät tuleville sukupolville paremmassa kunnossa.
• Jaa kokemuksiasi ja opi muilta.
• Hyödy maasi virkistyskäytöstä sekä sen yhteiskunnalle tarjoamista muista palveluista.
• Ansaitse enemmän tuloja luonnonrikkauksista, kuin mitä niiden hoitaminen maksaa.

Rekisteröitymisen yhteydessä voit vastata KYSELYYN ja kertoa meille, mistä haluaisit tietää lisää.

 
jota tukevat
TESS:n logo Riistan ja riistalintujen suojelusäätiön logo Anatrack Ltd:n logo
Tero Consultingin logo COUNT Partner International Union for Conservation of Naturen logo