Градинарство

Градина до кухнята
Градина до кухнята

Вероятно любовта ни към градинарство е толкова стара, колкото и селското стопанство. В скорошно проучване от Naturalliance членовете установиха, че повече от 70% от селските жители поддържант градини, с увеличение от най-сухите южните части на Европа към плодородния север. Тъй като селското и горското стопанство стават по-интензивни, градините предоставят убежища за много видове. Много хора се чудят как могат да помогнат на видовете, на които се наслаждават, като обезкуражават тези, които вредят на отглежданите от тях растения.

И сега има изобилие от информация какви растения да отглеждаме, за да помогнем на пчелите, пеперудите и птиците. Въпреки това, тази информация, на много езици, е разпръсната из Европа . Някъде може да има идеалното решение за най-лошия вредител! А там, където няма решения, може да има ниша за проекти за потребителите на Naturalliance, с които да открием отговорите за бъдещето. Така че, моля, присъединете се към нас, за да помогнете да изградим сайт, който може да ръководи Вас и дивата природа чрез много сложните системи, които създаваме с озеленяването и отглеждането на растителна продукция. НАЙ-ДОБРИ ПРАКТИКИ. "Нектарните реки" от Великобритания. ПРОИЗВОДСТВО. Naturalliance има за цел да Ви свърже с най-добрите сайтове за продуктивно, щадящо дивата природа озеленяване. ПРОБЛЕМ-РЕШЕНИЕ. От катерици до охлюви, искаме да намерим решения, които са в сила за вредителите в градините и безопасни за други диви животни. КАРТОГРАФИРАНЕ. Naturalliance има за цел да Ви помогне да засадите зеленчуци, които вредителите избягват, да засадите цветя, които привличат пчели и пеперуди и да поставите хранилките за птици там, където хищни птици не ще ги атакуват успешно. Картографирането на Вашата градина е важно за това. Картирането на местообитания извън вашата градина (напр., гори) също е важно, за да разберете каква дива природа можете да привлечете или желаете да възпрете. Моля, регистрирайте се, за да ни помогнете да Ви съдействаме да: • Отгледате красиви цветя и здравословна храна и с ползи за дивата природа, която подпомага за и Ви доставя удоволствие; • Споделите опита си в замяна на знанията, придобити от другите; • Отглеждате желаните и премахвате проблемни видове с минимални усилия;• Управлявате почвата, водата, аромати и плевели, колкото е възможно най-ефективно. Когато се регистрирате, можете да попълните нашето проучване, за да ни кажете каква информация желаете най-много.

 
се поддържа от:
TESS Logo Game and Wildlife Conservation Trust Logo Anatrack Ltd Logo Tero Consulting Logo COUNT Partner International Union for Conservation of Nature Logo