Διαχείριση αλόγων

Εκτροφή αλόγων
Εκτροφή αλόγων

Οι άνθρωποι έχουν εργαστεί με τα άλογα για περίπου 4.000 χρόνια. Ωστόσο, η μεγάλη σημασία των αλόγων για τη διατήρηση του πλούτου της φύσης συχνά παραβλέπεται. Ο ρόλος τους στη συγκομιδή ξυλείας, επιλεκτικά και με πολύ χαμηλό κόστος εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου είναι ευρέως γνωστός. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη διαχείριση της βλάστησης σε προστατευμένες περιοχές. Ο σημαντικότερος ρόλος τους μπορεί να είναι στη διατήρηση ημι-φυσικών οικοτόπων. Τα λιβάδια βόσκησης αλόγων είναι συχνά μόνιμα, με πλούσιο έδαφος, χλωρίδα και έντομα. Και ποιος καλύτερος τρόπος για να απολαύσετε την άγρια φύση από ό,τι με το άλογο, ιδίως για να είστε μαζί με είδη που φοβούνται λιγότερο τα άλογα από ό,τι τους ανθρώπους - επισκέπτες;

Το Naturalliance βλέπει τους ιδιοκτήτες αλόγων σαν ανθρώπους που δίνουν προτεραιότητα στα ζώα στη ζωή τους, και οι οποίοι θα καλωσόριζαν την παροχή συμβουλών για τη διαχείριση της υγείας των αλόγων και των χορτολιβαδικών εκτάσεων που επιφέρουν οφέλη επίσης για τη φύση. Οι δρόμοι που από παλιά χρησιμοποιούνταν από τα άλογα συχνά δεν είναι πλέον φιλικοί ούτε για αυτά ούτε για τη φύση γενικότερα. Το Naturalliance έχει στόχο να βοηθήσει τους ιππείς, τις τοπικές κοινότητες και τους ιδιοκτήτες εκτάσεων γης να σχεδιάσουν νέες διαδρομές από τις οποίες όλοι θα ωφεληθούν.

ΒΕΛΤΙΣΤΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ. Η Ουγγαρία, η οποία είναι πολύ γνωστή για τα άλογα της, δείχνει πώς η ιππασία μπορεί να συμβάλλει επίσης σημαντικά στη διατήρηση της φύσης.

ΠΑΡΑΓΩΓΗ. Το Naturalliance θα μπορεί να σας συνδέσει με δικτυακούς τόπους που παρέχουν οδηγίες για φιλικές προς τη φύση μεθόδους διαχείρισης ίππων, καθώς και οδηγίες για εργασία ή ψυχαγωγία με αυτά που ωφελούν επίσης τη φύση.

ΕΠΙΛΥΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ. Μεταξύ άλλων, θα θέλαμε να θέσουμε στη διάθεση σας όλες τις εργασίες σχετικά με τις συνήθεις κτηνιατρικές θεραπείες που μπορούν να μειώσουν το κόστος θεραπείας τόσο στην τσέπη σας όσο και στο περιβάλλον.

ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ. Προκειμένου να διατηρηθούν και να προστατευθούν οι διαδρομές ιππασίας, η χαρτογράφηση τους είναι σημαντική. Η ικανότητα χαρτογράφησης έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία όταν νέα δρομολόγια που αρέσουν στους αναβάτες αλλά και προστατεύουν άλλα άγρια ​​ζώα θα αποτελέσουν αντικείμενο διαπραγμάτευσης. Η εφαρμογή χαρτογράφησης του Naturalliance καθιστά εύκολη μια τέτοια διαπραγμάτευση.

Παρακαλούμε εγγραφείτε, για να μας βοηθήσετε να σας βοηθήσουμε:

• Να αποκτήσετε τις διαδρομές που σας κρατούν ασφαλείς και παρέχουν καταφύγιο στην άγρια ζωή.
• Να μοιραστείτε τις εμπειρίες σας με αντάλλαγμα γνώση που αποκτήθηκε από άλλους.
• Να χρησιμοποιήσετε τους βοσκότοπους σας με τις καλύτερες μακροπρόθεσμες προοπτικές για τα άλογα και για το περιβάλλον.
• Να βρείτε διαγωνισμούς και να εργαστείτε με άλογα που ενισχύουν τον πλούτο της φύσης.

Κατά την εγγραφή σας, μπορείτε να συμπληρώσετε ΕΡΕΥΝΑ για να μας πείτε τι ακριβώς πληροφορίες θα θέλατε να σας παρέχουμε.

 
υποστηρίζεται από
TESS λογότυπο Game and Wildlife Conservation Trust λογότυπο Anatrack Ltd Λογότυπο Tero Consulting λογότυπο International Union for Conservation of Nature λογότυπο