Κηπουρική

Ένας οικογενειακός κήπος
Ένας οικογενειακός κήπος

Ίσως η αγάπη μας για κηπουρική είναι τόσο παλιά όσο και η γεωργία. Πρόσφατη έρευνα μελών του Naturalliance διαπίστωσε ότι περισσότερο από το 70% των κατοίκων της υπαίθρου διατηρούν κήπους, με αύξηση του ποσοστού αυτού από τις πιο άνυδρες νότιες περιοχές της Ευρώπης προς τις εύφορες του Βορρά. Καθώς η γεωργία και η δασοκομία εντατικοποιούνται όλο και περισσότερο, οι κήποι παρέχουν καταφύγιο για πολλά είδη. Πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται πώς μπορούν να βοηθήσουν τα είδη που καλλιεργούν ή που θα ήθελαν να τους επισκέπτονται, καθώς και να αποθαρρύνουν αυτά που βλάπτουν τα φυτά τους.

Στην πραγματικότητα, υπάρχουν τώρα πολλές πληροφορίες για το πώς τα φυτά μπορούν να βοηθήσουν τις μέλισσες, τις πεταλούδες και τα πουλιά. Ωστόσο, αυτές οι πληροφορίες είναι διασκορπισμένες σε όλη την Ευρώπη σε πολλές γλώσσες. Κάπου μπορεί επίσης να υπάρχει η τέλεια λύση για το χειρότερο των παρασίτων σας! Και όπου δεν υπάρχουν λύσεις, μπορεί να υπάρξει πεδίο για συνεργασία μεταξύ των χρηστών του Naturalliance για να βρείτε μαζί τις απαντήσεις για το μέλλον. Επομένως, σας προσκαλούμε να έρθετε μαζί μας για να βοηθήσετε στην ανάπτυξη αυτού του ιστοχώρου που έχει σκοπό να σας καθοδηγήσει για το πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε πολύ πολύπλοκα συστήματα άγριας πανίδας με όμορφη και παραγωγική φύτευση.

ΒΕΛΤΙΣΤΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ. Νέκταρ ποτάμια από το Ηνωμένο Βασίλειο.

ΠΑΡΑΓΩΓΗ. Το Naturalliance έχει ως στόχο να σας συνδέσει με ιστοχώρους που παρέχουν τις αποτελεσματικότερες πληροφορίες για την παραγωγική κηπουρική που είναι επίσης φιλική προς την άγρια φύση.

ΕΠΙΛΥΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ Από τους σκίουρους ως τους γυμνοσάλιαγκες, θέλουμε να βρούμε λύσεις που είναι αποτελεσματικές για τον έλεγχο των παρασίτων των κήπων και ασφαλείς για τα άλλα άγρια ζώα.

ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ. Το Naturalliance έχει ως στόχο να σας βοηθήσει να καλλιεργήσετε οπωροκηπευτικά φυτά που αποφεύγουν τα παράσιτα, να φυτέψετε τα λουλούδια που προσελκύουν μέλισσες και πεταλούδες και να τοποθετήσετε θέσεις σίτισης πουλιών όπου τα αρπακτικά δεν θα μπορούν να επιτεθούν. Η χαρτογράφηση του κήπου σας είναι σημαντικό για αυτό το σκοπό. Η χαρτογράφηση των βιοτόπων πέρα από τον κήπο σας (όπως τα δάση), είναι επίσης σημαντική για να κατανοήσετε ποια κοντινή άγρια φύση μπορείτε να προσελκύσετε ή θέλετε να αποτρέψετε να σας επισκεφθεί.

Παρακαλούμε εγγραφείτε, για να μας βοηθήσετε να σας βοηθήσουμε:

• Να καλλιεργήσετε όμορφα λουλούδια και υγιεινά τρόφιμα ωφελώντας ταυτόχρονα και την άγρια φύση που βοηθάει και υποστηρίζει αυτό το σκοπό.
• Να μοιραστείτε τις εμπειρίες σας με αντάλλαγμα γνώση που αποκτήθηκε από άλλους.
• Να καλλιεργήσετε επιθυμητά είδη και να απαλλαγείτε από προβληματικά είδη με την ελάχιστη προσπάθεια.
• Να διαχειριστείτε το έδαφος, το νερό, τις οσμές και τα ζιζάνια όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερα.

Κατά την εγγραφή σας, μπορείτε να συμπληρώσετε ΕΡΕΥΝΑ για να μας πείτε τι ακριβώς πληροφορίες θα θέλατε να σας παρέχουμε.

 
υποστηρίζεται από
TESS λογότυπο Game and Wildlife Conservation Trust λογότυπο Anatrack Ltd Λογότυπο Tero Consulting λογότυπο International Union for Conservation of Nature λογότυπο