Trädgårdsskötsel

En köksträdgård
En köksträdgård

Kanske vår kärlek till trädgårdsarbete är lika gammal som jordbruket. Den senaste undersökningen av Naturalliance medlemmar visade att mer än 70% av landsbygdsbefolkningen skötte trädgårdar, med en ökning från de mer torra södra delarna av Europa till de bördiga norra. Eftersom jord-och skogsbruket blir intensivare, ger trädgårdar en fristad för många arter. Många undrar hur de kan hjälpa de arter de har samtidigt som de avskräcker dem som skadar deras anläggningar.

I själva verket finns det nu gott om information om växter att odla för att hjälpa bin, fjärilar och fåglar. Men denna information är utspridd runt om i Europa på många språk. Någonstans kan den perfekta lösningen för dina värsta skadedjur också finnas ! Och där det inte finns lösningar, kan det finnas utrymme för projekt bland användarna av Naturalliance för att hitta svaren för framtiden. Så snälla gå med oss ​​för att bygga sajten som kan guida dig och djur-och-växtlivet genom de mycket komplexa system vi skapar med vacker och produktiv plantering.

BÄSTA PRAXIS. Nektarfloder från Storbritannien.

PRODUKTION. Naturalliance syftar till att länka till de bästa platserna för produktivt, viltvänligt trädgårdsarbete.

PROBLEMLÖSNING Från ekorrar till sniglar, vill vi hitta lösningar som är effektiva för trädgårdsskadedjur och säkert för andra vilda djur.

KARTLÄGGNING Naturalliance syftar till att hjälpa dig att plantera grönsaker som undviker skadedjur, att plantera blommor som ger bin och fjärilar och att placera fågelmatare, där rovfåglar inte kommer att attackera framgångsrikt. Att kartlägga din trädgård är viktigt för detta. Kartläggning av livsmiljöer utanför din trädgård (såsom skogar) är också viktigt, för att förstå vilka djur man kan locka eller vill avskräcka.

Vänligen REGISTRERA dig, för att hjälpa oss att hjälpa dig att:

• Producera vackra blommor och hälsosam mat och gynna djurliv som hjälper och ger glädje,
• Berätta vad du tycker i utbyte mot kunskaper från andra;
• Odla önskvärda arter och ta bort problemarter med minimal ansträngning;
• Hantera mark, vatten, dofter och ogräs så effektivt som möjligt.

När du registrerar dig kan du fylla i vår ENKÄT för att berätta för oss vilken information du helst skulle vilja ha.

 
stöds av
TESS Logo Game and Wildlife Conservation Trust Logo Anatrack Ltd Logo Tero Consulting Logo COUNT Partner International Union for Conservation of Nature Logo