Hantering av Reservat: Bästa Praxis

Eco-turism i Soomaa Nationalpark i Estland
 Soomaa nationalpark är ett område utan mänsklig utveckling
Soomaa nationalpark är ett område utan mänsklig utveckling

Ett reservat är ett område som normalt sköts av staten eller en privat organisation, för att gagna naturens rikedom. För den lokala kommunen, kan det finnas begränsningar för användning av marken, såvida den inte är relativt olämplig för utveckling. Icke desto mindre behövs ofta hjälp av den lokala kommunen, åtminstone för att respektera begränsningar och kanske också för att hjälpa till att handha reservatet. För att kommunen ska kunna stödja reservatet engagerar sig bästa praxis att hitta ny nytta för samhället.

Reservat kan skapa fördelar genom ekoturism. Pensionat och hotell kan behövas i närheten.Besökscentra att tillhandahålla mat och information kan skapa arbetstillfällen. Men turismen behöver omsorgsfull hantering om det ökade antalet människor i sig inte ska bli ett problem på grund av erosion eller rubbning.

Paddling ger lugn njutning utan föroreningar
Paddling ger lugn njutning utan föroreningar

Soomaa betyder " träskland" på estniska.Soomaa Nationalpark är ett ledande exempel på bästa praxis inte bara för att det finns så många sätt för turister att njuta av det vackra området, till exempel med kanoter på sommaren eller uthyrning av sparkslädar på vintern, utan också genom att skapa ett lokalt stödnätverk ," Soomaas Vänner" Detta nätverk både hjälper till med att hantera området för att bevara dess särdrag och är en källa för innovativa idéer för att förbättra reservatets bevarande och lokala värde.

 
På webben
stöds av
TESS Logo Game and Wildlife Conservation Trust Logo Anatrack Ltd Logo Tero Consulting Logo COUNT Partner International Union for Conservation of Nature Logo