Hästhållning: Bästa Praxis

Ridning på Abbazia Country Club i Ungern
Ridning på den ungerska landsbygden
Ridning på den ungerska landsbygden

Abbazia Country Club Hotel i Nemesnép, på gränsen till tre regioner (Őrség, Göcsej och Hetés). Deras tjänster omfattar ridning, som är ett attraktivt alternativ för såväl vuxna som barn. Ryttare kan utforska landskapet genom skogar, oändliga ängar, floder och vackra sjöar. Ängarna hålls delvis för att ge mat till hästarna, som är en viktig kulturell tradition i Ungern. Hotellet i sig ger arbetstillfällen, kopplade till naturrikedomarna, till en tredjedel av alla som bor i den lokala byn Márokföld.

En svart stork, och en äng med dagliljor på Nemesnép
En svart stork, och en äng med dagliljor på Nemesnép

Området är rikt på vilt, så att ryttare kan se kronhjort, rådjur, vildsvin, fasaner och harar, som inte störs mycket av människor på hästrygg. En riktig raritet, den svarta storken, bygger bon i Nemesnép och på endast sex andra platser i Ungern. I denna region finns många sällsynta växtarter, däribland orkidéer, dagliljor och hundtandsvioler. En rik variation av svamp kan användas av restauranger och kan öka intresset för lägenheter med självhushåll. Hundar är också välkomna besökare.

 
stöds av
TESS Logo Game and Wildlife Conservation Trust Logo Anatrack Ltd Logo Tero Consulting Logo COUNT Partner International Union for Conservation of Nature Logo