Lokale Communicatie

De eerste Engelse website gebouwd met het systeem voor Lokale Communicatie (klik op de afbeelding om te vergroten, klik op Best Practice voor meer informatie).
De eerste Engelse website gebouwd met het systeem voor Lokale Communicatie (klik op de afbeelding om te vergroten, klik op Best Practice voor meer informatie).

De rijkdommen der natuur (biodiversiteit) en hun diensten aan mensen (ecosysteemdiensten) zijn optimaal waar lokaal management zich aanpast en er een goed kennisnetwerk is. Om die reden heeft Naturalliance overheden door heel Europa gevraagd welke kennis zij nodig hebben voor het managen van natuur en milieu. Lokale overheden gaven aan begeleiding nodig te hebben in zaken op het raakvlak van sociale- en omgevingsvraagstukken, en gedetailleerde kaarten van habitats en soorten. Verenigingen voor belangen op het platteland hadden het meeste hulp nodig voor besluiten over natuurbescherming en productie, alsook kaarten hiervoor; ze gaven ook prioriteiten aan in best practices.

Naturalliance is ontworpen om best-practice voorbeelden te geven voor belangen op het platteland, samen met een tool waarmee zaken in kaart kunnen worden gebracht door locale mensen. Ons project heeft aangetoond dat lokale overheden het in kaart brengen konden organiseren en dat mensen daar plezier aan beleefden. Het project heeft ook tools ontworpen ter ondersteuning van lokale besluitvormingsprocessen. We zochten echter een manier om lokale overheden te helpen bij het organiseren van zaken voor hun natuurlijke omgeving en het creeren van ondersteuning voor besluiten. Om die reden hebben we gesproken met lokale overheden en verenigingen over manieren waarop wij ze konden helpen om met hun inwoners te communiceren. We zijn daarop begonnen met het bouwen van het hele flexibele systeem op een manier die ook gelegenheid bood tot netwerken om projecten en lokale besluiten te organiseren. We hebben het systeem twee jaar lang getest, erover gepraat met overheden en een manier gevonden om het voor slechts €99 per jaar te kunnen aanbieden.

 
wordt ondersteund door
TESS Logo Game and Wildlife Conservation Trust Logo Anatrack Ltd Logo Tero Consulting Logo COUNT Partner International Union for Conservation of Nature Logo