Landbouw

Gemengde landbouwgrond in Spanje
Gemengde landbouwgrond in Spanje

Ongeveer de helft van het land in Europa is in gebruik voor de landbouw. De landbouw creëerde van oudsher verschillende leefgebieden. Subsidies van overheden in combinatie met moderne technologie hebben echter een geïntensiveerd en minder gevarieerd landgebruik tot gevolg gehad. In enkele gevallen heeft de landbouw schadelijke gevolgen gehad voor belangrijke diensten van het land, zoals de reiniging van lucht en water, regulatie van overstromingen, plaagdieren en ziekten of recreatie.

Gelukkig worden subsidies aangepast om de diensten die het land biedt in stand te houden of te herstellen voor de samenleving. Betalingen van particulieren voor recreatie kunnen ook zorgen voor natuurbehoud. Er is veel informatie beschikbaar over hoe de rijkdommen van de natuur kunnen worden vermeerderd voor een productieve cultivatie, met minimale kosten, en hoe deze kosten kunnen worden gecompenseerd door de staat en particuliere financiering. Deze informatie is echter verspreid over verschillende landen en instituten. Naturalliance streeft ernaar deze informatie samen te brengen, inclusief gegevens over regelgeving, andere kosten, subsidies, markten en het weer; u kunt dan worden geholpen om dit te combineren met persoonlijke kennis, voor uw gewassen, bodem, andere habitats, vee, wilde soorten en management.

BEST PRACTICE. Loddington Estate, in de binnenlanden van Engeland, is ons eerste voorbeeld van hoe landbouw voordeel kan hebben van natuurlijke hulpbronnen op het land.

PRODUCTIE. Winsten van landbouwbedrijven kunnen ook profiteren van advies over de beste manier om gewassen en vee te beheren. Naturalliance heeft tot doel te helpen door links naar het beste onderzoek en advies beschikbaar te maken op Duurzame Landbouw.

PROBLEEMOPLOSSING. Problemen veroorzaakt door plagen en ziekten moeten worden opgelost op een manier die onmiddellijk en op de lange termijn efficiënt is; Naturalliance streeft ernaar links te geven naar het beste onderzoek en advies op dit terrein.

IN KAART BRENGEN. De uiteindelijke bedoeling is om alle algemene en persoonlijke kennis in te voeren in digitale kaart systemen die net zo gemakkelijk werken als de gekleurde aanwijzingen in een tekstverwerker, of de GPS-navigatie in een auto. Dit zal tijd kosten, maar om mee te beginnen is er een eenvoudige tool om zaken in kaart te brengen en suggesties voor projecten die het gebruiken.

MELDT u zich AAN, zodat wij u kunnen helpen om:

• Uw land met een beter gevoel aan uw kinderen te kunnen doorgeven;
• Uw ervaringen te delen in ruil voor kennis verkregen van anderen;
• Te kunnen profiteren van recreationeel gebruik van uw land of andere diensten aan de samenleving;
• Meer uit de natuurlijke hulpbronnen te kunnen halen dan de kosten van het beheer dat nodig is om ze in stand te houden.

Als u zich aanmeldt kunt u deelnemen aan onze ENQUETE om ons te vertellen welke informatie u belangrijk vindt.

 
wordt ondersteund door
TESS Logo Game and Wildlife Conservation Trust Logo Anatrack Ltd Logo Tero Consulting Logo COUNT Partner International Union for Conservation of Nature Logo