Soorten en Leefgebieden

Weersvoorspellingen worden gemaakt op kaarten. Op dezelfde wijze zal Naturalliance kaarten gebruiken om de rijkdommen van de natuur te voorspellen, op uw land, in onze gemeenschappen en door heel Europa. Net als bij een weersvoorspelling zijn wetenschap en geschikte kaarten nodig om te kunnen voorspellen hoe de rijkdommen van de natuur zullen veranderen als het land en klimaat veranderen. Het is onze bedoeling dat u onze voorspellingen kunt gebruiken om uw landgebruik te plannen voor het herstellen van de rijkdommen van de natuur.

Satellietkaarten ondersteunen populatiemodellen voor het voorspellen van grote soorten.
Satellietkaarten ondersteunen populatiemodellen voor het voorspellen van grote soorten.

Onze Wetenschap Pagina's leggen uit dat hoewel er kennis beschikbaar is, er nog veel te doen staat. De wetenschappers hebben ondersteuning nodig, zowel in financiering als gegevens, om dit werk uit te kunnen voeren. Dit is wat Naturalliance u wilt helpen geven, door middel van donaties en het in kaart brengen van zaken. Donaties zijn belangrijk om de wetenschap vooruit te helpen. Het in kaart brengen is belangrijk omdat voorspellen alleen zonder kosten plaats kan vinden als de kaarten gratis zijn.

Er zijn vele organisaties die soorten in kaart brengen in Europa. Wij zullen u verbinden met degenen die dit makkelijk en plezierig maken en hun data beschikbaar stellen voor Naturalliance voorspellingen.

Kaarten zijn op grote schaal beschikbaar op computers. Daarentegen zijn wegenkaarten en fotografische afbeeldingen voor navigatie geen leefgebied kaarten. Om de rijkdommen van de natuur te kunnen voorspellen hebben we leefgebied of land cover kaarten nodig. Er is een uitstekende land cover kaart beschikbaar voor heel Europa, die wordt beheerd door het Europees Milieuagentschap, die kosteloos te gebruiken is. Wij zullen u ondersteunen in het gebruik hiervan voor het bezichtigen van gebieden tot op 250 x 250 m.

Het voorspellen van kleine soorten heeft kaarten op bedrijfs- (zie boven), veld- en tuin niveau nodig.
Het voorspellen van kleine soorten heeft kaarten op bedrijfs- (zie boven), veld- en tuin niveau nodig.

Daarentegen hebben wij uw hulp nodig voor het in kaart brengen van habitats tot 5 m, voor individuele bomen, of tot 1 m, voor groepen planten en hun insecten, die de grotere dieren voeden. Als u zich registreert en een donatie geeft, kunt u onze kaartensoftware downloaden en kunt u aan de slag om zaken in kaart te brengen op een persoonlijke en gemeenschaps schaal. De visie van Naturalliance is dat informatie uit dergelijke projecten uiteindelijk Europese leefgebieden op een kleine schaal in kaart kan brengen en dat daarmee de natuurlijke rijkdommen overal kunnen worden voorspeld.

 
wordt ondersteund door
TESS Logo Game and Wildlife Conservation Trust Logo Anatrack Ltd Logo Tero Consulting Logo COUNT Partner International Union for Conservation of Nature Logo