Gemeenschap

Compacte en verspreide gemeenschappen vloeien voort uit verschillende soorten ruimtelijk beleid
Compacte en verspreide gemeenschappen vloeien voort uit verschillende soorten ruimtelijk beleid

Als democratische regeringen beslissingen nemen zonder instemming, zullen zij daaronder lijden bij de verkiezingen. Daarom hebben overheden het begrip en de steun van de burgers nodig bij het maken van een beleid voor de lange termijn voor de natuurlijke omgeving. Die burgers hebben ook een goed begrip nodig van hun persoonlijke beslissingen over hun natuurlijke omgeving. Degenen die de landelijke omgeving beheren zijn namelijk niet alleen de boeren, jagers en beheerders van natuurgebieden, maar ook degenen verantwoordelijk voor het beheer van tuinen, bermen en openbare ruimtes die vaak eigendom zijn van lokale gemeenschappen.

Voor het behoud en herstel van de rijkdommen van de natuur moeten al deze belangen worden gekoppeld, omdat sommige soorten veel grotere gebieden bestrijken dan een tuin of zelfs een boerderij. Een dergelijke koppeling kan ook economische voordelen opleveren, als bezoekers aan bijvoorbeeld een natuurgebied in het noorden van een gebied ook de hotels en winkels gebruiken in het zuiden. Naturalliance heeft ten doel het bouwen van een systeem dat de informatie samenbrengt over verschillende gebieden en daarbuiten, om iedereen te helpen profiteren van de rijkdom van de natuur.

BEST PRACTICE. Een proefstudie in het zuiden van Groot-Brittannië toont aan hoe de gegevens werden verzameld voor hulp aan het ontwerpen van deze Naturalliance website, als onderdeel van een dienst voor planning van de parochie en het beheren van ongewenst wild.

PRODUCTIE. Ons doel is om u links te geven naar de beste sites voor informatie en ideeën die de lokale mensen kunnen motiveren om te u en uw medewerkers te helpen bij het beheren van de lokale omgeving.

PROBLEEMOPLOSSING. Wild kan kosten en baten met zich meebrengen, dus geven we advies over pragmatisch management om bedreigingen om te zetten in kansen.

IN KAART BRENGEN. Ons uiteindelijke doel is om de lokale kennis in te bouwen in een mapping systeem dat begeleiding geeft zo eenvoudig als de gekleurde aanwijzingen in een tekstverwerker. Dit zou uw beslissingen moeten helpen en ervoor zorgen dat bewoners uw beleid begrijpen. Om te beginnen is er een eenvoudige mapping instrument en suggesties voor projecten om het te gebruiken.

MELDT u zich AAN, zodat wij u kunnen helpen om:

• Gebieden in de gemeente te beheren in de tijd van het jaar dat het nodig is om natuurlijke rijkdommen te beschermen;
• Conflicten tussen belanghebbenden te minimaliseren door gebruik van ervaringen van elders;
• Inkomsten en werkgelegenheid voor bewoners te verkrijgen door het versterken van lokale natuurlijke hulpbronnen;
• Lokale ondersteuning te krijgen door de mogelijkheden voor gezonde recreatie uit te breiden.

Als u zich aanmeldt, kunt u onze ENQUETE invullen om ons te laten weten welke informatie u graag zou willen zien.

 
wordt ondersteund door
TESS Logo Game and Wildlife Conservation Trust Logo Anatrack Ltd Logo Tero Consulting Logo COUNT Partner International Union for Conservation of Nature Logo