Bosbouw

Europese bosbouw geeft een variëteit aan leefgebieden voor wild
Europese bosbouw geeft een variëteit aan leefgebieden voor wild

Bosbouw staat op de tweede plaats onder de landbouw in het Europese landgebruik. In dit Internationale Jaar van het bos, bestaat 42% van de oppervlakte van de EU uit bos en neemt in veel landen toe. Bos heeft een belangrijk potentieel voor het vasteleggen van koolstof, bijvoorbeeld in gebouwen en meubilair. Boswachters in Duitsland zijn ook de bedenkers van de term 'duurzaam gebruik'. Echter, een intensieve bosbouw kan de rijkdom van de natuur aantasten.

Het creëren en beheren van bos vindt plaats op een langere tijdschaal dan de landbouw, omdat bossen tientallen jaren nodig hebben om te rijpen. Dit maakt klimaat voorspellingen belangrijk, en het betekent ook dat problemen met ongedierte jaren van inspanning kunnen vernietigen. Wat zijn de equivalenten in de bosbouw van natuurbescherming op kopakkers en keverbanken die natuurbeheoud bevorderen en plagen beheren in de landbouw? Lokale gemeenschappen kunnen afhankelijk zijn van bossen voor praktische middelen (zoals paddenstoelen, bessen, brandhout en wild), voor beschuttingseffecten en voor andere voorzieningen. Deze belangen kunnen ten goede komen aan management van het bos, maar brengt ook sociale verantwoordelijkheden en wildbeheer met zich mee, vooral wanneer gewassen worden geoogst.

BEST PRACTICE. Ideeën voor het verbeteren van oudere bossen en het waarderen van de niet-hout waarde.

PRODUCTIE. Kennis over bomen is zo belangrijk dat een begin al is gemaakt met ondersteunende tools voor beslissingen de bosbouw. Naturalliance ziet kans om bossen productiever te maken voor de eigenaars, de lokale bevolking en de samenleving als geheel.

PROBLEEMOPLOSSING. We moeten veel informatie verzamelen om te assisteren in het beheer van soorten die schade toebrengen aan bossen.

IN KAART BRENGEN. Bosbouwers hebben het voortouw genomen in het in kaart brengen van leefgebieden voor hun bosbeheer. Naturalliance wil het gebruik van de beste systemen stimuleren.

MELDT u zich AAN, zodat wij u kunnen helpen om:

• Te planten wat u het beste lijkt voor de lange termijn in een constant veranderende wereld;
• Soorten te beheren die vele jaren werk in een korte tijd kunnen vernietigen;
• Voordeel te krijgen uit recreatief gebruik en andere diensten van uw land.

Als u zich aanmeldt, kunt u onze ENQUETE invullen om ons te laten weten welke informatie voor u belangrijk is.

 
wordt ondersteund door
TESS Logo Game and Wildlife Conservation Trust Logo Anatrack Ltd Logo Tero Consulting Logo COUNT Partner International Union for Conservation of Nature Logo