Tuinieren

Een moestuin
Een moestuin

Onze liefde voor tuinieren is misschien wel zo oud als de landbouw. De recente enquête door leden van Naturalliance heeft gevonden dat meer dan 70% van de plattelandsbewoners tuinen onderhouden, met een stijging van de meer droge zuidelijke delen van Europa naar het vruchtbare noorden. Terwijl land-en bosbouw intensiever worden bieden tuinen toevluchtsoorden voor vele soorten. Veel mensen vragen zich af hoe ze de soorten waar ze van genieten kunnen helpen en tegelijkertijd de soorten die hun planten beschadigen kunnen ontmoedigen.

In feite is er nu veel informatie beschikbaar over planten die bijen, vlinders en vogels kunnen helpen. Deze informatie is echter door heel Europa verspreid in vele talen. De perfecte oplossing voor uw ergste plaag kan dus ergens liggen! En waar er geen oplossingen zijn, is er misschien ruimte voor projecten door de gebruikers van Naturalliance om de antwoorden te vinden voor de toekomst. Dus meldt u zich aan om te helpen met het bouwen van de site die u en het wild kan begeleiden door de complexe systemen die we creëren door mooie en productieve aanplant.

BEST PRACTICE. Rivieren van nectar uit het Verenigd Koninkrijk.

PRODUCTIE. Naturalliance heeft tot doel u een link naar de beste sites voor productieve, natuurvriendelijke tuinieren.

IN KAART BRENGEN. Naturalliance heeft ten doel om u te helpen om groenten te planten die plaagdieren voorkomen, bloemen die bijen en vlinders aantrekken en vogelvoedertafels waar de roofvogels niet kunnen aanvallen. Het in kaart brengen van uw tuin is hiervoor van belang. Ook het in kaart brengen van habitats buiten uw tuin (zoals bos) is belangrijk, voor inzicht in welke dieren u zou kunnen aantrekken of af wilt schrikken.

Meldt u zich AAN, zodat wij u kunnen helpen om:

• Prachtige bloemen en gezonde groenten te produceren die ook wild aantrekken waar u van kunt genieten;
• Uw ervaringen te delen in ruil voor kennis van anderen;
• Kweek gewenste soorten en verwijder de ongewenste met een minimale inspanning;
• Beheer de bodem, water, geur en onkruid zo effectief mogelijk.

Als u zich aanmeldt, kunt u onze ENQUETE invullen om ons te laten weten welke informatie u graag zou willen zien.

 
wordt ondersteund door
TESS Logo Game and Wildlife Conservation Trust Logo Anatrack Ltd Logo Tero Consulting Logo COUNT Partner International Union for Conservation of Nature Logo