Onderwerpen

De onderwerpen aan de linkerkant zijn belanghebbende partijen die betrokken zijn bij het beheren en genieten van land en soorten op het platteland. Recentelijk toegevoegde of herziene onderwerpen staan bovenaan de lijst. Vooral van belang is een nieuw initiatief voor gemeenschappen. Klik op een onderwerp om er meer informatie over te krijgen.

Landbouw, bosbouw tuinbouw en aquacultuur zijn nodig voor productie en de werkgelegenheid. Het belang van acht activiteiten blijkt uit de deelname van huishoudens in landelijke gemeenschappen die zijn geselecteerd voor onderzoek in Estland, Griekenland, Hongarije, Polen, Portugal, Roemenië, Turkije en het Verenigd Koninkrijk. Ook de overheid, op het laagste en hoogste niveau, is belangrijk voor het plannen van lange termijn duurzaamheid van het land en diersoorten. Naturalliance wil uitwisseling van informatie die het gebruik van natuurlijke rijkdommen ondersteunt tussen alle belanghebbenden bevorderen.

Lichaamsbeweging
Tuinieren
Oogsten van producten uit het wild
Voederen van wilde dieren
Wilde dieren excursies
Vissen
Jagen
Paardrijden
 
 
 
 
 
 
 
 
 
0%
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
20%
40%
60%
80%
 
 
Het percentage huishoudens dat op verschillende wijzen van de natuur geniet (gemiddeld voor een landelijke gemeenschap in elk van acht Europese landen).

Voor elk onderwerp is er uitleg over hoe het gebruik van wilde middelen ook behoud en herstel ervan kan geven en welke hulp Naturalliance volgens u zou moeten verstrekken. Als u eenmaal uw onderwerp heeft gekozen kunt u documenten en links voor nationale en internationale bronnen te bekijken op:

  • Best Practice
  • Goede Ideeën
  • Modellen

Met uw hulp zal Naturalliance deze toevoegen, om steeds meer onderwerpen te hebben met een steeds grotere efficiëntie.

wordt ondersteund door
TESS Logo Game and Wildlife Conservation Trust Logo Anatrack Ltd Logo Tero Consulting Logo COUNT Partner International Union for Conservation of Nature Logo