Beheer met paarden: Best Practice

Paardrijden bij de Abbázia Country Club in Hongarije
Rijden in het Hongaarse landschap
Rijden in het Hongaarse landschap

Het Abbazia Country Hotel bevindt zich in Nemesnép, op de grens van drie regio's (Őrség, Göcsej en Hetés). Hun diensten omvatten onder meer paardrijden, een aantrekkelijke optie voor zoewel volwassenen als kinderen. Ruiters kunnen het landschap verkennen door bossen, eindeloze weilanden, rivieren en prachtige meren. De weilanden worden gedeeltelijk beheerd om voer te produceren voor de paarden, die een belangrijke culturele traditie vormen in Hongarije. Het hotel zelf biedt werkgelegenheid, gekoppeld aan natuurlijke rijkdommen, voor een derde van alle inwoners van het dorpje Márokföld.

Een zwarte ooievaar en een weide met daglelies in Nemesnép
Een zwarte ooievaar en een weide met daglelies in Nemesnép

Het gebied is rijk aan wild, zodat ruiters edelherten, reeën, wilde zwijnen, fazanten en hazen kunnen zien, die nauwelijks worden gestoord door mensen te paard. Een echte zeldzaamheid, de zwarte ooievaar, nestelt is Nemesnép en slechts zes andere plekken in Hongarije. In deze regio bevinden zich veel zeldzame plantensoorten, inclusief orchideeën, daglelies en de hondstand.Een rijke variatie aan paddestoelen is beschikbaar voor het restaurant en kan interessant zijn voor de zelfvoorzienende appartementen. Ook honden zijn graag geziene gasten.

 
wordt ondersteund door
TESS Logo Game and Wildlife Conservation Trust Logo Anatrack Ltd Logo Tero Consulting Logo COUNT Partner International Union for Conservation of Nature Logo