Honden houden

Semi-natuurlijke omgevingen kunnen van belang zijn voor het wandelen met honden
Semi-natuurlijke omgevingen kunnen van belang zijn voor het wandelen met honden

Mensen hebben waarschijnlijk wolven eerder gedomesticeerd dan elke andere diersoort. Honden en jachthonden zijn nuttig voor bewaking, het hoeden, trekken en zoeken op geur. Ze zijn ook metgezellen en herinneringen aan de natuur in stedelijke omgevingen. Hun jachtinstincten worden gewaardeerd in de recreatie en in het onderzoek ter behoud van diersoorten die moeilijk te vinden zijn, zoals bijvoorbeeld kuikens van bepaalde vogelsoorten. Honden hebben ook behoefte aan lichaamsbeweging en kunnen dus net als paardrijden een reden vormen voor het behoud van semi-natuurlijke routes die ook ten goede komen van wilde flora en fauna.

Naturalliance ziet eigenaars van honden als mensen die aan de natuur terug kunnen betalen nodig voor het plezier dat het hen en hun honden brengt. We kijken ernaar uit om over de innovaties te kunnen vertellen die u kunt gebruiken, die (jacht)honden, wilde dieren en de samenleving als geheel ten goede komen.

BEST PRACTICE. Patrijzen, honden en haviken in Italië en Kroatië - of het gebruik van honden om vee te bewaken om de druk op wolven te verminderen.

PRODUCTIE. Hoe (jacht)hondeneigenaren zich kunnen organiseren voor meer voordeel voor de natuur.

PROBLEEMOPLOSSING. Kunnen uw trainingvaardigheden diegenen helpen van wie de honden minder goed gesocialiseerd zijn? Honden kunnen op sommige plaatsen voor verstoring van de wilde dieren zorgen, maar kunnen honden elders worden aangemoedigd om bijvoorbeeld probleemsoorten af te schrikken?

IN KAART BRENGEN is de oplossing voor het ontwikkelen en onderhouden van routes die geschikt zijn voor het uitlaten van honden en tegelijkertijd een leefgebied vormen voor wilde soorten.

MELDT u zich AAN, zodat wij u kunnen helpen om:

• Gebieden te verkrijgen die geschikt zijn voor het trainen en uitlaten van honden en goed voor het wild;
• Werk met (jacht)honden dat de natuur in zijn geheel ten goede komt te steunen;
• Begrip voor honden aan te moedigen als een introductie tot het begrijpen van de natuur.

Als u zich aanmeldt kunt u onze ENQUETE invullen om ons te vertellen welke informatie voor u van belang is.

 
wordt ondersteund door
TESS Logo Game and Wildlife Conservation Trust Logo Anatrack Ltd Logo Tero Consulting Logo COUNT Partner International Union for Conservation of Nature Logo