Observeren

Voeren kan een verlies aan leefgebied vervangen voor vinken
Voeren kan een verlies aan leefgebied vervangen voor vinken

In 2010 zijn er in acht landen van Europa vragen gesteld aan landelijke huishoudens, over activiteiten die afhankelijk zijn van natuurlijke rijkdommen. Ongeveer de helft hiervan voerde vogels en andere dieren om ze met plezier te kunnen bekijken en de meeste hiervan maakte ook excursies om dieren in het wild te kunnen zien.

Een belangrijk doel van Naturalliance is te helpen de dieren die een dergelijke plezier brengt in stand te houden en te laten zien hoe alle betrokkenen met kleine acties kunnen helpen om te herstellen wat onbewust is verloren. Een uitgangspunt is dat de lokale landeigenaren en gemeenschappen ook zouden moeten profiteren als anderen genieten van hun natuurlijke rijkdommen.

BEST PRACTICE. Een voorbeeld van hoe de lokale gemeenschap profiteert van het observeren van de natuur.

PRODUCTIE. De rijkdommen van de natuur zijn afhankelijk van hoe we allen land en soorten beheren. Hoe kunnen we het de moeite waard maken voor meer mensen om een bijdrage te leveren?

PROBLEEMOPLOSSING. Sommige soorten zijn altijd meer welkom dan anderen. Er zijn vele manieren om graag geziene soorten te begunstigen ten opzichte van anderen.

IN KAART BRENGEN van leefgebieden is de sleutel tot het ontdekken welke diersoorten kunnen worden hersteld en beschermd. Het in kaart brengen van soorten laat zien welke initiatieven het meeste succes boeken. Op welke manier zou u kunnen helpen?

MELDT u zich AAN, zodat wij u kunnen helpen om:
• Meer van de natuur te genieten door inzicht in de behoeften van de soorten die u koestert;
• De eenvoudigste manieren te vinden om planten en dieren te herstellen die niet meer in ons landschap voorkwamen;
• Met uw gemeenschap te werken om voor iedereen de voordelen uit de rijkdommen van de natuur te vergroten.

Als u zich aanmeldt kunt u onze ENQUETE invullen om ons te laten weten welke informatie voor u belangrijk is.

 
wordt ondersteund door
TESS Logo Game and Wildlife Conservation Trust Logo Anatrack Ltd Logo Tero Consulting Logo COUNT Partner International Union for Conservation of Nature Logo