Jagen: Best Practice

De Wildlife Estates van de Europese Organisatie van Landeigenaars
De heide op Langholm Estate wordt beheerd voor de rode korhoenders en blauwe kiekendieven
De heide op Langholm Estate wordt beheerd voor de rode korhoenders en blauwe kiekendieven

Certificatie is een manier om uitstekende eigenschappen te herkennen. Het kan laten zien dat voedsel, wijn, hout of andere rijkdommen uit de natuur van een bron komen waar lokale vaardigheden en praktijken een garantie zijn voor smaak of duurzaam gebruik. Deze erkenning kan een economisch voordeel opleveren, of simpelweg de voldoening dat de hoogst mogelijke standaard is bereikt.

Het Wildlife Estates moedigt hoge standaarden in het management van landgoederen aan. Landgoederen zijn grote gebieden die vaak meerdere soorten landgebruik ondersteunen. Stabiel eigenaarschap werkt in het voordeel van ecologische duurzaamheid op de lange termijn, maar er moet ook sprake zijn van economische duurzaamheid. Daarnaast vraagt sociale duurzaamheid om goede relaties met alle betrokkenen inclusief werknemers, lokale bewoners en de overheid. Dit initiatief door ELO certificeert goed wildbeheer en behoud, met speciale aandacht voor de verschillende soorten jacht die een belangrijk onderdeel kunnen vormen van de activiteiten op landgoederen in Europa.

Biodiversiteitsscores zijn van belang for Wildlife Estate certificatie
Biodiversiteitsscores zijn van belang for Wildlife Estate certificatie

Er is een puntensysteem, inclusief gebieden en balans tussen een gecultiveerd en meer natuurlijk leefgebied en aantallen van soorten die van belang zijn voor natuurbehoud. Het puntensysteem corrigeert voor het biogeografisch gebied, om de geweldige variabiliteit tussen Europese landschappen in acht te nemen. Een bijzonder kenmerk van een aantal landgoederen is het behoud van grote, zeldzame roofdieren, waarvan de voedselvoorziening is gedeeld met jagers.

 
Op Internet
wordt ondersteund door
TESS Logo Game and Wildlife Conservation Trust Logo Anatrack Ltd Logo Tero Consulting Logo COUNT Partner International Union for Conservation of Nature Logo