Természetvédelmi területek kezelése

A La Gomerá-ban található Laurel Természetvédelmi területek ősi élőhelyek és fontos a vízellátás szempontjából
A La Gomerá-ban található Laurel Természetvédelmi területek ősi élőhelyek és fontos a vízellátás szempontjából

A védelem gyakran nélkülözhetetlen ahhoz, hogy az intenzív városiasodás és a földhasználatban bekövetkezett változás időszakában a ritka fajok és élőhelyek utolsó példányait megőrizzük. A helyi közösségekkel rokonszenvező közigazgatással ilyen területek megőrizhetők egyrészt kikapcsolódási célokra, másrészt mert ezek a hagyományos földhasználati módokat őrzik. A megőrzött kulturális tudás és a megőrzött fajok későbbi helyreállítása egy területre úgy lenne ideális, ha a tartalékok köré „ütközőket”, még ideálisabb pedig akkor, ha „zöld hálózatot” alakítanánk ki.

Az ilyen következmények társadalmi toleranciát és körültekintő ökológiai tervezést igényelnek, nem utolsósorban a többcélú földhasználat miatt, amely kezdeti közösségi támogatásokat eredményez. A Naturalliance minden tőle telhetőt megtesz, hogy a szigorú védekezési költségek csökkentése miatt a használaton keresztüli megőrzést ösztönözze, valamint ösztönzi a természet változatosságának helyreállítását az elszegényedett tájakon.

A LEGJOBB GYAKORLAT. Egy helyi közösség példája, amely a természetvédelem előnyeit élvezi.

MEGVALÓSÍTÁS. A védett területeken gyakran megtalálhatók a régmúlt, bizonyos fajoknak kedvező földhasználati módok. A védett területek éppen ezért egy olyan rendszertől függhetnek, amely képes rögzíteni és megosztani a földhasználattal kapcsolatos ismereteket.

PROBLÉMAMEGOLDÁS. A védett területeket az idegen fajok vagy a környező területek kíméletlen földhasználata befolyásolja. A rendszer olyan területekről gyűjti össze az ismereteket, amelyeket érintettek ezek a problémák.

TÉRKÉPEZÉS. Az élőhelyek és fajok feltérképezése fontos annak felmérésében, hogy a védett terület hogyan reagál a kezelésre és külső behatásokra. A térképezés íly módon lehetővé teszi a turistaösvények javításának és egyéb hatások enyhítésének tervezését.

Kérjük REGISZTRÁLJON, segítsen, hogy segíthessünk, hogy

• Hozzáférjen a ritka fajok és élőhelyek kezelésére vonatkozó, Európa átfogó, több nyelven elérhető ismereteihez;
• Megértse, hogy a közösségek és más érdekeltek hogyan egészíthetik ki az Ön törekvéseit;
• Előre jelezze külső tényezők hatásait, például a klímaváltozásét, és alkalmazkodjon ezekhez.

Regisztrációja után kitöltheti FELMÉRÉSÜNKET, és elmondhatja, milyen információkra van leginkább szüksége.

 
támogatói
TESS logó Game and Wildlife Conservation Trust logó Anatrack Kft. logó Tero Consulting logó COUNT Partner International Union for Conservation of Nature logó