A természet helyreállítása.

Az 1970-es évek során a solymászok a szaporítást és a kibocsátást fejlesztették, hogy vissazállítsák a ragadozó madárállományokat , ebben az esetben a fán fészkelő vándorsólymokét.
Az 1970-es évek során a solymászok a szaporítást és a kibocsátást fejlesztették, hogy vissazállítsák a ragadozó madárállományokat , ebben az esetben a fán fészkelő vándorsólymokét.

Az ember káros hatásai a természetre gyakran növekszenek, ha nem megfelelő az előzetes tervezés. Lehetséges, hogy több ételre, infrastruktúrára vagy munkára van szükség. Azonban, ha a természetet mindig vissaz tudjuk állítani amikor szükséges, és újból be tudjuk kötni, akkor környezetünket gazdagabbá, egészségesebbé és élvezhetőbbé tehetjük. Számos lehetőség van a természet helyreállítására, legyen szó útpadkákról vagy mezők széleiről, városi parkokról vagy akár épületek tetejéről.

A Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) megalkotta a fajok visszaállításra vonatkozó irányelveit. Ez a dokumentum, „Az útmutató a vissaztelepítésekről és más megőrzési célú áttelepítésekről” címet viseli, és számos fajon számos projektjét tartalmazza. Eért meglehetősen részletes és ennél fogva viszonylag hosszú is. Ennek elleneére az arról való döntés, hogy érdemes-e bizonyos helyi előfordulású fajt helyreállítani, különösen növényeket helyi forrásokból, egészen egyszerű is tud lenni.

A JÓ GYAKORLAT egy egyszerű döntési fát mutat be, amely a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) irányelveihez kapcsolódó projektekre hivatkozik, ha bármiféle nehézség adódna.

A TÉRKÉPEZÉS a potenciálisan helyreállítható területek kiválasztásához nyújthat hasznos segítséget az Élőhelyek és Fajok szekció alatt található eszközzel.

Kérjük REGISZTRÁLJON, és ha teheti ADOMÁNYOZZON a munkánkhoz, hogy tovább segíthessük a helyi közösségeket és szakembereket Európa természeti értékeinek helyreállításában és megőrzésében.

 
támogatói
TESS logó Game and Wildlife Conservation Trust logó Anatrack Kft. logó Tero Consulting logó COUNT Partner International Union for Conservation of Nature logó